El XXVII Concurs de Castells de Tarragona ha estat presentat aquest dimarts a l’Antiga Audiència de Tarragona per mostrar les novetats d’“un dels esdeveniments de cultura catalana amb més projecció en l’àmbit mundial”, tal com afirmava Begoña Floria, consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona.

L’edició d’enguany se celebrarà el pròxim dia 30 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i els dies 6 i 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona. A més, s’ha aprofitat per presentar la nova etiqueta oficial de la campanya temàtica del Concurs de Castells, #SensacióConcurs.

Com en l’última edició, es comptarà amb 42 colles en total, 12 en la jornada de Torredembarra, 18 en la de dissabte i 12 en la de diumenge, i com cada any les colles hi seran depenent de la seva posició en el Rànquing del Concurs Casteller, que es tancarà el pròxim 31 d’agost.


Instant de la roda de premsa

El director del Concurs de Castells, Xavier González, ha reafirmat l’aposta per la seguretat i no només en aspectes tècnics castellers, sinó també pel que fa al transcurs i el desenvolupament de l’esdeveniment.

Novetats del Concurs 2018
De cara al Concurs s’aplicaran diferents novetats. La primera és que de l’1 de setembre al 31 d’agost el Concurs valorarà només un castell carregat en una actuació castellera, i es deixarà de banda el resultat final. La mesura s’aplicarà durant les tres jornades de l’esdeveniment, així com en aquelles diades de temporada que siguin clau per accedir al Concurs.

Una de les altres novetats serà que s’han inclòs diferents castells inèdits en el sistema de valoració. El 9 de 9f, 2 de 10 fmip i el 4 de 10f estaran a la taula de puntuacions. A més, l’altra novetat serà que en la valoració de les estructures, castells nets com el 4 de 9 o 2 de 8 tindran més valor que el 3 i 4 de 10 amb folre i manilles.