/, Successos/Convocada urgentment una comissió de seguiment de Cator

Convocada urgentment una comissió de seguiment de Cator

L’Ajuntament d’Alcover convoca una comissió de seguiment de Cator per a aquest dijous, 27 de setembre, arran de l’incident d’aquest diumenge

per | 2018-09-24 15:58:1924/09/2018 15:58 | 1 comentari

L’Ajuntament d’Alcover, a causa de l’incident que es va produir ahir, diumenge 23 de setembre, al vespre a l’empresa Cator, ha convocat una comissió de seguiment extraordinària per tal que l’empresa pugui explicar els fets i posar sobre la taula les mesures adoptades perquè no torni a succeir un episodi d’aquestes característiques.

L’incident, segon l’empresa Cator i el CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya), va comportar la fuita d’un compost d’òxid de fenil i difenil. Es tracta d’un compost inflamable amb una olor desagradable però no tòxic ni nociu. La fuita es va produir en un tram de 10-15 m de canonada a la sala de calderes.

Segons el CECAT, a la 1.30 h de la matinada es comunicava la desactivació de la d’alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT), iniciat a 22.53 hores, un cop solucionat l’incident.

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar operatius de Bombers, Mossos i SEM activats pel sistema d’emergències GENCAT, així com també l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, i el delegat de la Generalitat al Camp de Tarragona, Òscar Peris.

Aquest dijous es reunirà la comissió de seguiment extraordinària amb els diferents òrgans implicats per posar fil a l’agulla a l’incident ocasionat en aquesta empresa de regeneració i tractament d’olis usats.

Un comentari

  1. Joan 24 Setembre 2018 en 16:26

    D’òxid de fenil porta cianocrilat i dieu que no es tòxic? La mare que us va matricular…

Deixa un comentari