//Valls recorda l’1 d’octubre del 2017 de forma massiva

Valls recorda l’1 d’octubre del 2017 de forma massiva

Més d'un miler de persones han desbordat la plaça U d'Octubre en l'acte central per recordar els fets de fa un any

per | 2018-10-01 21:08:3201/10/2018 21:08 | 0 comentaris

Aquest dilluns, dia 1 d’octubre, a la plaça U d’Octubre ha finalitzat, al vespre, la jornada reivindicativa del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. La plaça s’ha desbordat de persones i es calcula que s’ha superat el miler d’assistents.

Durant tot el dia s’han realitzat diferents actes però el gruix s’ha centrat a partir de quarts de set de la tarda. En un primer moment, centenars de persones s’han anat repartint en els seus col·legis electorals, on han realitzat debats en forma d’assemblea per a tal de compartir les vivències i analitzar el futur del país. Tot seguit i, des dels diferents col·legis electorals, els vallencs i vallenques s’han anat desplaçant fins a la plaça del Blat i Biblioteca Popular. Allà, en marxa encapçalat per grallers de les colles castelleres de Valls tocant matinades, els centenars de persones s’han dirigit a la plaça U d’Octubre de Valls per finalitzar l’acte.

L’acte ha comptat amb la presentació de l’actor vallenc Aleix Vallverdú i s’ha donat lectura del manifest conjunt de l’1 d’octubre a càrrec d’Àgata Prats, de l’ANC Valls-Alt Camp; Albert Olivé, d’Òmnium Alt Camp; i Paula Ramos, de CDR Valls-Alt Camp. L’acte ha arrencat amb una urna al centre de l’escenari on es podia llegir “vam votar, vam guanyar”. També durant l’acte, els grallers dels Xiquets de Valls han interpretat dues peces musicals. Destacar la presència del Conseller d’Ensenyament Josep Bargalló, entre els diferents assistents com l’alcalde de Valls i varis regidors de l’Ajuntament.

A l’inci de l’acte ha pujat a l’escenari un representant dels 12 col·legi i han repassat els resultats del referèndum i han dipositat una papereta i han col·locat col·locant una lletra a l’escenari formant el lema “Vam votar, vam guanyar”.

El manifest ha assenyalat que “ara fa un any, l’1 d’octubre de 2017, vam viure un dels moments més transcendents de la història del nostre país; una de les expressions d’apoderament ciutadà, de resistència civil no-violenta i d’exercici de la democràcia més importants de la història recent. Ara fa un any vam votar en referèndum la independència de Catalunya, que és la millor manera que té qualsevol poble sobirà per decidir com vol que sigui el seu futur polític”.

D’altra banda, el manifest ha afegit que “després de l’1 d’octubre, la repressió de l’Estat espanyol va continuar amb l’aplicació injustificable del 155 i l’obertura d’una causa absolutament injusta que afecta més d’un miler de persones i, molt especialment, els exiliats i els presos polítics. No deixarem de lluitar ni un segon per la vostra llibertat, que és també, indissociablement, la nostra llibertat com a poble”.

 

Deixa un comentari