//Valls aprova per unanimitat una moció pel reconeixement de les dones deportades als camps nazis

Valls aprova per unanimitat una moció pel reconeixement de les dones deportades als camps nazis

Un dels acords de la moció contempla posar el nom de Neus Català a algun carrer o espai municipal

per | 2019-10-28 18:12:2728/10/2019 18:12 | 0 comentaris

ERC-Compromís per Valls, Junts per Valls i el PSC han presentat el vuitè punt de l’ordre del dia del ple d’avui, la moció pel reconeixement de les dones deportades als camps de concentració nazis. Núria Gavarró, per part d’ERC; Sònia Roca, per part de JxV, i Albert Soriano, per part del PSC, han exposat els motius de la moció, tot fent un reconeixement de les dones antifeixistes que van ser deportades a camps nazis com Ravensbrück, per la seva lluita incansable per la dignitat.

Anna Merino, per part de la CUP, ha exposat que el seu grup no s’oposaria a la moció, però que li falta profunditat. També ha destacat que la CUP ja fa anys que proposa la modificació de noms de carrers i l’eliminació de nomenclatura de l’època franquista. Aquest grup considera que cal visibilitzar molt més i posar en valor el llegat de les dones treballadores en la història vallenca, i que caldria adequar els mecanismes de decisió de la nomenclatura per fer-los més participatius.

Finalment, la moció s’ha aprovat per unanimitat.

En el punt de precs i preguntes, el PSC ha proposat traslladar el reconeixement municipal a les colles castelleres vallenques en un acte institucional i la CUP ha fet un prec demanant que es tingui cura de la recollida selectiva en les paradetes de fires com la de Santa Úrsula, així com el contacte amb més establiments del món local. Fa pocs minuts s’ha aixecat la sessió del ple ordinari d’avui.

Deixa un comentari