//Un debat electoral amb moltes propostes i poques rèpliques a Alcover

Un debat electoral amb moltes propostes i poques rèpliques a Alcover

El debat es va fer el divendres a Ca Cosme. Un debat on cada candidat va dir la seva però amb menys rèpliques entre elles de les previstes d'antuvi

per | 2019-05-11 08:41:5311/05/2019 08:41 | 0 comentaris

Els cinc caps de llista de les municipals a Alcover –Robert Figueras per AcP, Jaume Camps per la CUP, Josep Maria Flores per ERC, Àngel Clares per JxC i Montserrat Montcusí pel PP- van celebrar el divendres a partir de les 7 de la tarda a Ca Cosme un debat en el primer dia de la campanya electoral –tal com s’havia fet en les darreres eleccions municipals. Un debat moderat pel periodista Francesc Domènech.
Una debat format per quatre blocs després de preguntar a tots el per què vol ser alcalde d’Alcover: Urbanisme, política cultural i relacions amb l’entorn, encara que el moderador de forma no pactada d’antuvi va incloure un altre lloc sobre el teixit industrial, on a més d’un candidat el va deixar sorprès. Un debat que va concloure amb una intervenció curta de cada candidat per demanar el vot.
En el bloc d’Urbanisme el tema estrella va ser la problemàtica de l’habitatge social i pel jovent i les mesures que cada candidatura té per fomentar-lo sobretot actuant en els pisos buits del casc antic i les mesures a que els propietaris s’animin per posar els seus habitatges per pisos socials. En aquest tema ho hi va haver gaires discrepàncies ja que ponen va exposar les seves propostes. També es va parlar de les urbanitzacions especialment de JxC, Apc i el PP, mentre que la CUP i ERC no van voler entrar tant en el debat.

En el bloc de la política cultural cada candidat va fer èmfasi en l’aspecte cultural que va considerar destacar en el poc temps que tenia. Els temes estrelles foren com coordinar millor les entitats, continuar i millorar les activitats que es fan al Convent de les Arts, el mateix en la feina que es fa des del Museu, millorar aspectes de les festes i de la fira. En aquest sentit hi va haver debat entre el candidat de JxC que demanava mes transparència en el cost econòmic de la Fira de Bandolers i el candidat d’ApC, actual alcalde, que li va dir que els números eren clars i públics.
En el bloc de relacions exteriors, el debat es va centrar en tres temes: millorar el transport públic, el paper d’Alcover al Consell Comarcal de l’Alt Camp com a segon poble mes important de la comarca i fer un front comú perquè es faci el túnel del Coll de Lilla, s’acabi l’A-27 i s’acabi els problemes de trànsit en el tram de la C-37 entre Valls i Alcover –proposta feta per ApC.
En el bloc de teixit industrial el tema estrella va ser Alcover Funciona on el candidat d’ApC defensava el paper positiu que ha fet i fa mentre que ERC i el PP foren els mes crítics.
En definitiva, un debat ben dirigit, un debat en que cada candidat va poder dir la seva, un debat sense gaires discrepàncies –menys de les esperades-, un debat totalment municipalista i gens europeista –cal recordar que el 26-M també hi ha eleccions europees i únicament el candidat de JxC va fer una petita referència a que ells son el partit de Puigdemont

Deixa un comentari