//S’aprova la moció sobre la Declaració d’emergència climàtica

S’aprova la moció sobre la Declaració d’emergència climàtica

La moció aprovada ha estat resultat de les que havien preparat JxV i ERC i la CUP, respectivament

per | 2019-09-30 18:48:3630/09/2019 18:48 | 0 comentaris

La darrera moció presentada al ple d’avui ha estat el resultat de les que havien preparat, respectivament, la CUP i JxV i ERC, i que s’ha afegit a l’ordre del dia a l’inici del ple. La moció era en relació amb la Declaració d’emergència climàtica, arran de les mobilitzacions pel clima de divendres passat, que van deixar la imatge de 2.000 alumnes de Valls manifestant-se pels carrers de la ciutat.

La moció final proposava acords com promoure una mobilitat sostenible, treballar per reduir a un balanç net zero les emissions de gasos d’efecte hivernacle abans del 2040, donar suport als projectes de regeneració ecològica o promoure sistemes de gestió de residus encaminats a sensibilitzar la ciutadania i disminuir la producció de residus, entre altres mesures.

Després de les exposicions de JxV, ERC-Compromís i la CUP, ha intervingut el PSC, que mostrava un cert escepticisme al voltant de la materialització de la moció. Ciutadans ha destacat que caldria dur a terme informes tècnics per definir com actuar.

La moció ha estat aprovada per 16 vots a favor i 5 abstencions.

Deixa un comentari