//S’aprova la moció de defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals i contra la violència, la repressió i la manca de garanties judicials

S’aprova la moció de defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals i contra la violència, la repressió i la manca de garanties judicials

Ayala ha demanat la llibertat immediata dels presos i el retorn a casa dels exiliats

per | 2018-10-29 19:14:4629/10/2018 19:14 | 0 comentaris

El vuitè punt de l’ordre del dia ha estat la moció presentada pels grups municipals de CiU i ERC  per la defensa de les institucions catalanes i les llibertats fonamentals i contra la violència, la repressió i la manca de garanties judicials.

Marc Ayala (CiU) ha remarcat la manca de llibertat d’expressió i la violència per part de l’Estat espanyol, que retrocedeix en llibertats i garanties democràtiques. Així, també s’ha demanat la llibertat immediata dels presos i el retorn a casa dels exiliats. D’entre els diversos punts, es vol rebutjar i condemnar el posicionament del rei Felip VI i refermar el compromís amb els valors republicans.

Cartanyà (ERC) ha reivindicat el seu posicionament republicà i antimonàrquic. ERC demana el final d’aquest “atropellament” democràtic. Per tot, han votat de manera favorable.

Font (ICV) ha remarcat que voten a favor per la manca de llibertats i drets i per les mentides, que no ajuden a la convivència.

Caballero (PP) ha dit que el vot seria negatiu. Ha remarcat que la convivència està garantida per la Constitució. També ha recordat la falta de la bandera espanyola el dia 12 d’octubre.

Robert (CUP) ha afirmat que el grup municipal de la CUP s’hi suma, i ha recordat que els Mossos d’Esquadra també han exercit violència.

La moció s’ha aprovat per 17 vots a favor, 5 en contra i cap abstenció.

Deixa un comentari