//La CUP de Valls proposa lluitar contra la pobresa infantil i de la vellesa

La CUP de Valls proposa lluitar contra la pobresa infantil i de la vellesa

per | 2019-05-17 17:53:4817/05/2019 17:53 | 0 comentaris

La CUP de Valls aposta per la intervenció comunitària i la prevenció per fer front a l’emergència social. En roda de premsa, celebrada aquest divendres dia 17 de maig, la formació afirma que “apostem de forma clara per la intervenció comunitària i la prevenció com a eines per garantir els drets socials, defugint del model assistencialista i de beneficència que ha desenvolupat l’actual equip de govern”.
Des de la CUP afegeixen que “apostem per la creació d’un pla integral per abordar la pobresa infantil i de la vellesa, col·lectius especialment castigats pel capitalisme, per dissenyar un projecte de gestió de conflictes i de mediació, per impulsar les intervencions comunitàries als barris…”
“Al nostre programa polític parlem d’infància, de joventut i de gent gran. Apostem, per exemple, per l’elaboració d’un pla municipal d’infància, per la creació d’un equipament juvenil cogestionat o per buscar estratègies de socialització de les tasques de cures”.
Altres propostes destacades en aquest àmbit són la creació d’un consell d’infants, la creació d’un Espai Jove o la implementació de mesures d’ajut econòmic i assistencial per a persones grans que viuen soles.
En relació amb el consum de drogues des de la CUP “apostem per la creació d’un espai multifuncional per al seguiment i suport a les persones amb addiccions». La creació d’aquest CAS (Centre d’Atenció i Seguiment) “milloraria l’accessibilitat a aquest tipus de servei, qüestió bàsica per garantir l’èxit dels tractaments”.
En la mateixa línia, des de la formació aposten per altres mesures com l’elaboració d’un programa de promoció de la Salut i Prevenció i Tractament de les Drogodependències o per incorporar al Pla de Seguretat Ciutadana el treball de prevenció vers les addiccions.

Deixa un comentari