//Junts per Valls omple el Teatre Principal en l’acte central de la candidatura

Junts per Valls omple el Teatre Principal en l’acte central de la candidatura

Farré va explicar que “el programa és un programa amb un horitzó a 8-10 anys vista, un programa transversal, que neix d’un compromís molt ferm, de la participació, de conèixer la ciutat, d’estar al peu del carrer cada dia, de tocar la realitat i el dia a dia de Valls, un programa que agafa més impuls perquè l’hem fet un equip de gent renovat, però vallencs i vallenques als quals els uneix l’estima i un projecte de ciutat”.

per | 2019-05-14 22:44:2414/05/2019 22:44 | 0 comentaris

El Teatre Principal de Valls va presentar un ple de gom a gom en l’acte central de campanya de Junts per Valls de cara a les eleccions municipals. Amb la presència de la candidata a l’alcaldia, Dolors Farré, acompanyada d’Albert Batet, Carles Puigdemont, Gorka Knorr i Eduard Pujol per donar suport a la candidatura de Farré de cara als comicis del dia 26 de maig.

A les 8 en punt i amb el logo de Junts per Valls de fons, la cantant Maria jacobs va interpretar “Què volen aquesta gent” de Maria del Mar Bonet. Una veu en off va donar la benvinguda als assistents.

Tot seguit, Gorka Knorr, candidat a les europees, i Eduard Pujol, diputat al Parlament, van pujar a l’escenari per dirigir-se al públic que omplia les butaques del Principal. Knorr va dir que “No és el mateix que entri aquest modest diputat europeu que entri qui és considerat el president legítim de Catalunya per la majoria de catalans i catalanes. Hem de portar a Carles Puigdemont a la càmera europea”. Si seguia dient que “és important que s’escolti a Europa la veu de Catalunya, la veu de Puigdemont i hem de lluitar perquè hi entrin els nostres representants.” En clau municipal, afirmava que “el missatge és que d’aquí al 26 de maig hem de treballar perquè la Dolors Farré sigui la pròxima alcaldessa de Valls i hem de lluitar fins al darrer vot”.

Per altra banda, Pujol va remarcar que” Hi ha tres verbs que s’han de conjurar sempre i de forma honesta: estimar, aprendre i transformar. Estimar, perquè sinó te l’estimes no pots servir a la teva gent, aprendre perquè és una actitud i tenim una obligació permanent d’aprendre sempre i per aprendre no només hi ha la formació prèvia sinó l’obligació d’escoltar a la seva gent, i transformar perquè hem de ser militants de la transformació diària per viure millor per assolir el benestar i la prosperitat que donen valor de ser a les nostres idees”. Acabava el seu discurs dient que “és important tenir un bon ajuntament, i s’ha de deixar d’invents i això significa votar Dolors Farré“.

Tot seguit era el torn de l’alcalde de Valls, Albert Batet, que va intervenir des del faristol. En el seu discurs, Batet va afirmar que “Hem trobo molta gent que em diu que mereixia inaugurar el Museu Casteller, que havia de ser l’alcalde de les pròximes Decennals… Amb el cor a la mà els dic que tenen una manera de fer-ho, que és votar a la Dolors Farré i Junts per Valls”. Destacava que el vot per Junts per Valls és un vot que val per tres. La primera és que som l’única candidatura que garanteix que tot el positiu d’aquests anys és Junts per Valls. Diumenge 26 ens juguem el futur o tornar a enrere i ens la juguem. El segon és que som l’única candidatura que garantim que no hi haurà un tripartit del 155 ni un tripartit d’esquerres amb el partit d’Iceta, i el tercer és que hem aconseguit grans coses i s’ha de refrescar com estava la ciutat i com està ara, de com teníem l’Ajuntament de Valls i com està ara. El dia 26 de maig veurem com ens la juguem i en funció del resultat sabem el que pot passar perquè tenim l’experiència i a vegades ni ha que perden i sumen per guanyar.

En acabar, el mateix alcalde va demanar a la candidatura que pugessin a l’escenari —menys la candidata, Dolors Farré. Es va projectar un vídeo que parlava de Farré. En acabar-se el vídeo, i enmig de la música, pujava a l’escenari Dolors Farré, que es va dirigir als vallencs i vallenques en el seu discurs.

Tot just arrencar, va explicar què significa per a ella Valls. “Per a mi és emoció”, i en va posar diferents exemples, com Sant Joan, les festes al carrer, veure els Xiquets a plaça, l’emoció del di a dia, de les coses petites, de la solidaritat, de les entitats i els seus projectes… Perquè “per fer pinya, cal emoció”.

Farré volia posar en valor la feina feta tots aquests anys des de l’Ajuntament de Valls i va recordar que les veus crítiques “són avui els hereus dels partits polítics que van donar l’esquena al Barri Antic, els que miraven cap a una altra banda quan la ciutat els demanava que volia recuperar la Biblioteca Popular, el convent del Carme per a l’Enxaneta o equipaments esportius, els que van deixar a la seva sort l’escola de la Candela o els partits polítics hereus dels que quan feien obres als carrers després passaven el rebut de les contribucions especials als veïns, i alguns que, a sobre, van deixar l’Ajuntament de Valls en la ruïna”.

Farré va voler fer memòria de tot el que s’ha fet al llarg d’aquests anys en matèria esportiva, d’educació, empresa, Barri Antic i infraestructures i posava en relleu que s’ha fet en els pitjors anys de la crisi: “La resposta que com a ciutat hem donat a la crisi ha estat excepcional”.

Mirant el futur i el projecte de ciutat que porten en cartera de cara a les municipals, Farré va explicar que “el programa és un programa amb un horitzó a 8-10 anys vista, un programa transversal, que neix d’un compromís molt ferm, de la participació, de conèixer la ciutat, d’estar al peu del carrer cada dia, de tocar la realitat i el dia a dia de Valls, un programa que agafa més impuls perquè l’hem fet un equip de gent renovat, però vallencs i vallenques als quals els uneix l’estima i un projecte de ciutat”. Va anar repassant els diferents punts que porta el seu programa electoral i que han anat mostrant durant els darrers dies i setmanes.

Un cop acabat el seu discurs, Dolors Farré va presentar el Molt Honorable President Carles Puigdemont, que va parlar en directe gràcies a una connexió amb la Casa de la República. En aquest sentit, Puigdemont va tancar els parlaments dient que “avui no hauria d’estar aquí perquè hauria d’estar intervenint en un debat a TV3 però ni jo ni Oriol Junqueras podem perquè hi ha un estat autoritari que no ho permet. Això és una vergonya i davant d’això ho hem de denunciar cada hora. No és acceptable que en un debat a les eleccions europees, que dues persones que serveixin al país no tinguin el dret de poder-hi participar”. Parlant de les europees, Puigdemont demanava el vot per Junts per Catalunya: “Hem d’anar a votar per guanyar la llibertat, per la República, perquè tota Europa sàpiga pel que estem lluitant. Hem d’ocupar el màxim espai possible a Europa. Portem al Parlament europeu els 2,3 milions de vots de l’1 d’octubre, i fem que aquests 2,3 milions de ciutadans que vam fer grans l’1 d’octubre, entrin per la porta gran al Parlament Europeu, i Europa sabrà com s’ha de llegir”.

La cantant Maria Jacobs va tornar a cantar per interpretar la cançó “Tornarem” de Lax’n’busto i per donar per acabat l’acte central de campanya de Junts per Valls. De forma improvitzada, Gorka Knorr, agafava la guitarra i tocava dues peces musicals, l’Estaca i el Cant dels Segadors.

Deixa un comentari