//Junts per Catalunya finalment pacta amb Alcoverencs pel Canvi al Consell Comarcal de l’Alt Camp

Junts per Catalunya finalment pacta amb Alcoverencs pel Canvi al Consell Comarcal de l’Alt Camp

Es parlava d’un pacte a tres bandes on també s’incloïa el Partit dels Socialistes, però Junts per Catalunya s’hauria fet enrere. Joan Maria Sanahuja serà el president de l’ens

per | 2019-07-15 13:32:2515/07/2019 13:32 | 0 comentaris

Junts per Catalunya i Alcoverencs pel Canvi han signat aquest dilluns, 15 de juliol, un pacte per formar govern al Consell Comarcal de l’Alt Camp els pròxims quatre anys (2019-2023). Així ho anunciaven a la seu del Consell Comarcal Robert Figueras (Alcoverencs pel Canvi – ApC) i Joan Maria Sanhauja (Junts per Catalunya). Aquest últim serà reelegit president de l’ens.

Després que Junts per Catalunya perdés la majoria absoluta en les eleccions del mes de maig i es quedés amb 9 regidors dels 19 que té el Consell, el partit s’ha vist forçat a pactar per formar govern. Dos mesos més tard es formalitza un pacte després de converses amb tots els grups, i quan també s’havia parlat d’un possible pacte a tres bandes amb Junts per Catalunya, el PSC i ApC del qual s’haurien fet enrere.

Robert Figueras assegura que tiren endavant el pacte, ja que s’ha arribat a un acord en diferents plantejaments que proposen des d’ApC. Demanen una partida fixa anual per millorar els camins del terme d’Alcover; també una millora de la dinamització juvenil; una bona relació entre Generalitat i Consell Comarcal pel que fa al transport escolar i, especialment, perquè els alumnes amb estudis obligatoris tinguin el servei gratuït; intentar que hi hagi representació presencial als diferents ajuntaments sobre el tema d’habitatge, i potenciar la promoció econòmica a l’Alt Camp incloent el Consell dins el pacte Camp de Valls.

Per la seva part, Joan Maria Sanahuja ha qualificat el pacte de “positiu”, ja que, a més, ambdues formacions van comptar amb bones relacions en el passat mandat.

Deixa un comentari