//Eliminar el franquisme a Valls, un dels objectius de la CUP

Eliminar el franquisme a Valls, un dels objectius de la CUP

Lamenta que l’equip de govern no hagi complert els acords de la moció per a la recuperació de la memòria històrica

per | 2019-05-14 19:36:1814/05/2019 19:36 | 0 comentaris

Aquest vespre, la CUP de Valls ha fet una roda de premsa a la plaça dels Quarters per explicar un dels objectius per a la propera legislatura en l’àmbit de la memòria històrica.

Així, la formació es compromet a eliminar el franquisme a Valls aquesta legislatura: “Eliminarem totes les referències franquistes que encara queden a la ciutat”. Així, es comprometen a eliminar els noms dels personatges franquistes del nomenclàtor viari, a demolir els monòlits franquistes de les entrades de la ciutat i a demolir o traslladar al cementiri el monument als caiguts de la plaça dels Quarters.

També han afirmat que “és necessari adoptar mesures per a la recerca, el reconeixement i la difusió de tots aquells vallencs i vallenques que han lluitat per la defensa de les llibertats democràtiques i nacionals, així com dels escenaris, fets i esdeveniments històrics lligats a la lluita per la democràcia i els valors de justícia, igualtat i alliberament nacional i de gènere”.

D’altra banda, han lamentat que l’equip de govern no hagi complert els acords de la moció per la recuperació de la memòria històrica en clau vallenca, aprovada el març del 2016.

Deixa un comentari