//El PSC vol fomentar la pràctica de l’activitat física entre la gent gran i joves

El PSC vol fomentar la pràctica de l’activitat física entre la gent gran i joves

El PSC vol recolzar els clubs esportius, com als esportistes d’elit de Valls, perquè ells també ajuden a promocionar la ciutat.

per | 2019-05-17 11:17:3317/05/2019 11:17 | 0 comentaris

La candidata a l’alcaldia de Valls pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Rosa M.Ibarra, ha presentat el programa en matèria d’esports. Segons que ha manifestat “creiem que l’esport genera identitat ciutadana i facilita la integració de la ciutadania per a fer front a l’exclusió. És un factor socialitzador i educatiu, que a més millora la salut de la ciutadania”.

Per als socialistes, les entitats i clubs esportius de la nostra ciutat, amb el seu treball voluntari, representen un dels pals de paller de la cohesió i integració de persones en la pràctica esportiva.

El programa socialista proposa implementar programes que promoguin un estil de vida saludable i actiu, per evitar problemes emergents com el sobrepès i l’estil de vida sedentari.

A més, el PSC vallenc preveu promocionar la pràctica d’activitat física a la gent gran, gestionada i orientada pel Patronat Municipal d’Esports en l’espai que ocupi la Llar del Jubilat, en centres de salut, centres de dia i centres residencial per a gent gran

També volen promocionar la pràctica de l’activitat física en un sector de la població de joves, que queden exclosos per l’edat i per la manca d’aptituds o motivacions esportives (14-16 anys), Programa de fitness específic orientat a la gent jove i donaran impuls al programa Fitjove.

Altres propostes del programa socialista és promocionar l’aprenentatge de la natació entre els infants, amb la implementació d’un programa específic dins l’horari lectiu i finançat totalment per l’Ajuntament; garantir que tots els xiquest i xiquetes, sigui quina sigui la seva situació econòmica, puguin participar en els programes d’esport extraescolar; incidir en la participació i la implicació de les dones en àmbit de l’esport, per garantir la seva presència, i la seva participació en els òrgans de direcció de les entitats i organització de la cursa de la Dona, coincidint amb els actes del 8 de març; facilitar l’accessibilitat d’espais esportius municipals per a persones amb discapacitat, per tal de potenciar l’esport inclusiu adaptat; elaborar un pla Integral de reforma i modernització de les instal·lacions esportives locals, incidint de manera especial en l’eficiència energètica d’aquestes, per tal de fer-les més sostenibles, abaratint els consums; i recolzar tant als clubs esportius, com als esportistes d’elit de Valls, perquè ells també ajuden a promocionar la ciutat, portant el nom de Valls arreu.

Deixa un comentari