//El Ple rebutja la moció per ‘millorar el sistema de reciclatge’

El Ple rebutja la moció per ‘millorar el sistema de reciclatge’

La moció presentada per Cristina Laiz proposava fer difusió de la campanya de recollida selectiva i comprar una deixalleria mòbil per al municipi

per | 2019-09-30 18:23:4130/09/2019 18:23 | 0 comentaris

La següent moció també ha anat a càrrec de Cs. Cristina Laiz ha exposat la moció sobre la millora del sistema de reciclatge de la ciutat de Valls.

La motivació de la moció, com ha explicat Laiz, ha estat l’estadística que s’ha fet pública aquest estiu i que exposava que Valls només recicla un 40,41% del total dels seus residus. Per això, Cs proposava fer difusió de la recollida selectiva a través de tríptics, imans i altre material per a la ciutadania, així com la compra d’una deixalleria mòbil per ubicar-la periòdicament als diferents barris de la ciutat per no haver de desplaçar-se fins a la deixalleria municipal.

Seguidament ha intervingut Xavier Salat, de Junts, que ha exposat, d’una banda, que està previst fer el màxim de difusió de les campanyes i, d’altra banda, que no és procedent comprar una deixalleria mòbil. Per part del PSC, Rosa M. Ibarra ha defensat que s’abstindrien perquè caldria fer una planificació més general de le gestió de residus i no una actuació tan puntual. Ester Huguet, de la CUP, ha destacat que s’hauria d’optimitzar el sistema de recollida selectiva com a punt de partida i ha exposat el seu acord amb la moció.

La moció de Cs ha estat rebutjada per 4 vots a favor, 13 en contra i 4 abstencions.

Deixa un comentari