//“Deixar de viure d’esquena als torrents”, un dels eixos estratègics de Junts per Valls

“Deixar de viure d’esquena als torrents”, un dels eixos estratègics de Junts per Valls

Junts per Valls incorpora en el seu programa el projecte de creació d’un parc fluvial que recorreria els torrents del Sant Pou, de la Xamora, de la Farigola i del Catllar. Una via verda pels torrents de 6 quilòmetres de longitud que obriria aquests espais com a zones on gaudir de la natura i la singularitat paisatgística que ofereixen

per | 2019-04-17 11:15:2717/04/2019 11:15 | 0 comentaris

Junts per Valls ha presentat com a “eix estratègic del programa electoral i projecte de ciutat prioritari” la recuperació ambiental i paisatgística dels torrents.

Amb la presència de representants de diferents entitats, col·lectius i ciutadans, Dolors Farré, cap de llista de Junts per Valls, ha explicat que la recuperació dels torrents serà un dels eixos estratègics de la candidatura.

Junts per Valls ha encetat amb aquesta visita als torrents el cicle “Propostes Obertes”, un seguit d’activitats per presentar, en les properes setmanes abans de les eleccions municipals, els principals punts del programa electoral i debatre’ls, de manera plural i àmplia, amb ciutadans i entitats. De fet, la candidata a l’alcaldia ha assenyalat que la importància que té per a Valls el projecte de recuperació dels torrents fa que hagi de ser una “proposta oberta i amb la participació de tothom”. Dolors Farré ha recordat en aquest sentit els passos decisius que s’han fet en aquest mandat, amb l’acord entre l’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua per invertir 2 milions d’euros i retirar els col·lectors d’aigües residuals de la llera dels torrents, així com la definició del Pla Especial de Torrents o la primera edició, aquest curs escolar, del projecte Rius, una ambiciosa proposta pedagògica per promoure el coneixement i la conservació dels torrents a més d’un miler d’infants de totes les escoles i instituts de Valls.

Farré ha remarcat que “els torrents són un tresor que tenim a la ciutat i ara ens trobem mirant-hi d’esquena i hem de trobar la manera que estiguin de cara a la ciutat. Hem de fer uns parcs fluvials que els vallencs s’estimin i se’ls facin seus”.

Xavier Salat, número 2 de la candidatura de Junts per Valls, ha explicat que “la gran potencialitat dels torrents és que poden ser uns grans espais verds integrats a la ciutat, unes zones que ajudin a recosir Valls en lloc de separar-la. En aquest sentit, la proposta de Junts per Valls preveu fer transitables els torrents, com a zones de passeig, creant eixos de connectivitat entre barris i entre les diferents zones Valls:  “Caldrà crear zones perifluvials protegides, on no es pugui construir, i que siguin balconada als torrents, que comuniquin les zones verdes de la ciutat per poder accedir als torrents.”

Un parc fluvial al llarg dels torrents

D’aquesta manera, Junts per Valls incorpora en el seu programa el projecte de creació d’un parc fluvial que recorreria els torrents del Sant Pou, de la Xamora, de la Farigola i del Catllar. Una via verda pels torrents de 6 quilòmetres de longitud que obriria aquests espais com a zones on gaudir de la natura i la singularitat paisatgística que ofereixen. El vial, allà on l’orografia ho permetés, seria apte per a vianants, però també per fer rutes en bicicleta, i es connectaria amb carrers, zones urbanes i camins en diferents punts, amb accessos còmodes per millorar la connectivitat amb la ciutat i el seu entorn. En aquest recorregut, s’inclourien tres grans zones verdes que, en total, sumarien prop de 20 hectàrees. Aquests tres parcs estarien situats a l’àrea del Prado (just a la confluència entre els torrents del Sant Pou i de la Xamora), als Molins (al sud de Valls, en el punt d’unió dels torrents del Catllar i la Farigola) i també a l’àmbit del Mas Miquel, un parc que ampliaria la seva superfície actual per abastar des de la zona esportiva del Vilar fins a la plaça de Sant Francesc.

Deixa un comentari