//Comença la campanya electoral del proper 10 de novembre

Comença la campanya electoral del proper 10 de novembre

Una campanya que només durarà vuit dies, d’acord amb l’aplicació de la reforma electoral aprovada del 2006.

per | 2019-11-01 00:01:4101/11/2019 00:01 | 0 comentaris

Aquest mitjanit, 1 de novembre, s’ha donat el tret de sortida de la campanya electoral pel proper dia 10. Una campanya que només durarà vuit dies, d’acord amb l’aplicació de la reforma electoral aprovada del 2006.

En aquesta ocasió, a la circumscripció de Tarragona s’han presentat un total de 16 llistes per al Congrés dels Diputats. Quant al Senat, les llistes per Tarragona són un total de 14, ja que ni la CUP ni el PCOE s’hi presenten.

D’altra banda, segons l’enquesta del CIS, a la demarcació de Tarragona està previst que guanyi els socialistes que en trauria entre dos i tres diputats; Esquerra Republicana, dos; UP, un; i Junts per Catalunya, entre 0 i 1. PP, Ciutadans, Vox, CUP i Mas País no en trauria cap escó.

L’Estat espanyol viu des de la moció a Mariano Rajoy un període d’inestabilitat política. Prova d’això és el fet que en els darrers cinc anys s’han convocat fins a quatre eleccions generals, comptant les que se celebraran el proper 10-N.

La crisi econòmica, l’autodeterminació de Catalunya, les migracions, la violència masclista i la memòria històrica han estat algunes de les qüestions que han causat convulsions al sistema institucional espanyol.

Una de les campanyes que ha tingut més ressò de cara a les properes eleccions generals, de fet, ha estat la de fer la sol·licitud per no rebre propaganda electoral. Tal com feia públic l’Institut Nacional d’Estadística (INE), recentment ja hi havia més de 112.000 persones arreu de l’Estat que havien rebutjat rebre propaganda a les seves llars.

Deixa un comentari