//Aprovada la moció contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute per part d’Endesa

Aprovada la moció contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute per part d’Endesa

La moció ha estat aprovada per 20 vots a favor i l'abstenció de Ciutadans

per | 2019-09-30 17:36:4730/09/2019 17:36 | 0 comentaris

Un cop tancada l’Àrea de transparència i bon govern, el ple d’avui se centra en diverses mocions. La primera, presentada pels grups de Junts x Valls i Esquerra Republicana de Catalunya dona suport a la Llei 24/2015 i va en contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute per part d’Endesa i altres companyies.

La moció s’ha elaborat arran de la carta que Endesa i altres companyies elèctriques han enviat a diversos ajuntaments catalans amenaçant d’incomplir la coneguda com a Llei contra la pobresa energètica o Llei de l’habitatge.

La moció, entre altres acords, proposa instar la Generalitat a establir un conveni per regular la gestió del deute de les famílies en situació de vulnerabilitat social, així com exigir a Endesa que assumeixi responsabilitats per garantir els drets de la ciutadania en situació de vulnerabilitat al subministrament elèctric i garantir que ni aquestes famílies ni les administracions locals hagin de fer front al deute.

Després de les intervencions del PSC, la CUP i Cs, la moció ha estat aprovada per 20 vots a favor i l’abstenció de Ciutadans.

Deixa un comentari