//Alcaldes catalans celebren a Vic una jornada sobre el futur del municipalisme

Alcaldes catalans celebren a Vic una jornada sobre el futur del municipalisme

La jornada es va desenvolupar al voltant de tres eixos: Món local i valors republicans; Drets i llibertats; i Futur del municipalisme català

per | 2019-01-14 10:16:0714/01/2019 10:16 | 0 comentaris

Divendres passat, 11 de gener, la Universitat de Vic va acollir unes jornades municipalistes. L’acte, en què van participar diversos alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya, va ser organitzat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), i va portar per nom “Àgora Local. País i Futur”.

L’objectiu era crear debat i reflexió sobre quin ha de ser el futur del món local, tal com es va acordar en la darrera executiva conjunta entre les dues entitats municipalistes. El resultat va ser molt positiu, ja que es van recollir 755 idees de caràcter individual, 117 reflexions col·lectives i 39 propostes col·lectives dels càrrecs electes.

La jornada es va desenvolupar al voltant de tres eixos: Món local i valors republicans; Drets i llibertats; i Futur del municipalisme català.

El president de l’AMI, Josep M. Cervera, va qualificar l’Àgora Local com “una oportunitat per ser sincers amb nosaltres mateixos i una oportunitat per teixir complicitats per treballar junts per un objectiu comú”. David Saldoni, president de l’ACM, va destacar: “Els ajuntaments som l’espina dorsal del model institucional de Catalunya i després de 40 anys d’ajuntaments democràtics tenim la maduresa per mantenir la centralitat, plantejar què volem ser, parlar-ne amb tranquil·litat i sinceritat i contribuir al lideratge del país i dels reptes futurs.”

Deixa un comentari