//A Cabra del Camp segueix el malestar polític

A Cabra del Camp segueix el malestar polític

Tres dels quatre regidors de Caminem Tots Junts JxCat de Cabra abandonen el partit i arriben a un acord amb Acord per Cabra (ERC) per governar la localitat

per | 2019-07-15 09:56:5415/07/2019 09:56 | 0 comentaris

Cabra del Camp va tenir la setmana passada el ple per confeccionar el nou cartipàs municipal. Sense majories, va quedar clar que el malestar polític a la localitat segueix vigent. En un comunicat, el grup Caminem tots Junts JxCat explicava la decisió de part del seu grup d’abandonar el partit, fet que va provocar que Natàlia Targa, d’Acord per Cabra (ERC), sigui l’alcaldessa de la localitat arribant a un acord amb tres dels quatre regidors de Caminem Tots Junts JxCat, i deixant a l’oposició el cap de llista, Salvador Pérez, i els dos regidors de Futur-o Podem.

Comunicat:

“El grup Caminem tots Junts JxCat hem decidit fer aquest comunicat per respecte als nostres votants i al poble en general.

Una part del nostre grup ha pres la decisió d’abandonar-nos i teniu el dret de conèixer el que ha passat. Volem comunicar que la resta del grup estem més units que mai, fent pinya i respectant els vostres vots seguirem actuant de manera fidel cap als veïns del nostre municipi.

Caminem Tots Junts JxCat a Cabra del Camp vam guanyar les eleccions municipals a escassos vots de la majoria absoluta, per sobre d’Acord per Cabra (ERC) i de Futur-o Podem. Acord per Cabra no es va postular per l’alcaldia fins una hora abans del ple d’investidura, deien que Caminem Tots Junts JxCat havia guanyat i ens pertocava governar, a pesar que els vam oferir entrar en el grup de govern, amb un hipotètic govern de 4 regidors de Caminem Tots Junts i 3 d’Acord per Cabra (ERC).

Actualment l’alcaldessa és Natàlia Targa, d’Acord per Cabra (ERC), amb el suport de Futur-o Podem.
En les negociacions per formar el cartipàs municipal, vam tornar a estendre la mà a Acord per Cabra (ERC) per governar el municipi i deixar a l’oposició els dos regidors de Futur-o Podem.

No vam obtenir resposta a la proposta, però a escasses hores del ple d’organització de l’Ajuntament, els regidors Andreu Ferré, Joan Maria Baldrich i Javier Romero ens comuniquen via WhatsApp que accepten la proposta d’Acord per Cabra per governar sense comptar amb el cap de llista de Caminem Tots Junts JxCat i alcalde fins aquell moment Salvador Pérez Serrano.

Aquests tres regidors de Caminem Tots Junts JxCat van negociar a esquenes de la resta del grup i a esquenes del partit JxCat, i es va confirmar el transfuguisme en el ple d’organització de l’Ajuntament al dia següent. El nostre cap de llista, Salvador Pérez Serrano, va avisar verbalment els regidors d’Acord per Cabra (ERC) que l’acord al qual havien arribat amb els tres regidors de Caminem Tots Junts JxCat era a esquenes de la resta del grup i del partit, per tant estarien governant junt amb tres regidors trànsfugues. Se’ls va dir que era un acte molt estrany d’un grup que predicava voler la pau al poble i deixar de sortir als mitjans, i no van reaccionar en absolut.

Ara mateix, el govern a l’Ajuntament de Cabra del Camp està format per tres regidors d’Acord per Cabra juntament amb tres regidors trànsfugues, Andreu Ferré, Joan Maria Baldrich i Javier Romero.”

Deixa un comentari