//Vilanova i la Firagost marquen l’inici del tram central

Vilanova i la Firagost marquen l’inici del tram central

per | 2019-08-01 17:03:0001/08/2019 17:03 | 0 comentaris

L’agost és el mes casteller per excel·lència, en què es fan més actuacions, especialment a la zona tradicional. Les festes majors en diverses localitats ajuden a que l’activitat castellera sigui gran. L’agost és també el tram central de la temporada castellera i acostuma a marcar la tendència del que pot ser.

En el primer tram de temporada s’ha pogut constatar un cert retrocés en algunes construccions. Especialment amb el 4 de 9 amb folre, que ha vist un nombre inusual d’intents desmuntats, dotze, que és gairebé la meitat de les construccions enlairades, que han estat 25. I el sostre actual de la temporada no ha passat del 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles.

Fins ara els registres, globalment, han estat inferiors a l’any passat, però aquest mes d’agost pot ser un punt d’inflexió, o no. La Diada de la Festa Major de La Mare de Déu de les Neus a Vilanova i la Geltrú de demà dissabte a la tarda serà un test per els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

Els Castellers de Vilafranca, degut a la proximitat de la seva localitat a la de Vilanova i Geltrú arrosseguen moltes camises en aquesta diada, i aquests tres últims anys hi han portat el 3 de 10 amb folre i manilles. Serà el primer gran compromís dels verds d’aquesta temporada, que miraran de donar un pas endavant. El seu sostre aquest curs és el 2 de 9 amb folre i manilles que han descarregat en una ocasió. La Jove de Tarragona també hi serà present, i també haurà de donar la mesura de les seves possibilitats actuals en una temporada en què està tenint també un to menor a l’any anterior.

El seu sostre actual és el 9 de 8. Pocs dies després de l’actuació de demà dissabte a Vilanova i la Geltrú, el proper dimecres la Firagost pot ser la resposta per part de les Colles dels Xiquets de Valls. L’any passat la Firagost va ser extraordinària. La Joves hi va descarregar el 2 de 8 sense folre i la Vella hi aconseguia carregar un dels dos 3 de 10 amb folre i manilles aconseguits al llarg de la temporada, i ho arrodonia descarregant el 4 de 9 amb folre i pilar i el 5 de 9 amb folre. Caldrà veure, tot plegat, com evolucionen aquestes dues diades, la de Vilanova i la de Valls, que seran l’inici del tram central de la temporada.

Després vindran altres diades molt importants com la Bisbal del Penedès, Sant Magí a Tarragona, el Catllar, l’Arboç, Igualada i Sant Fèlix a Vilafranca. Començar el màxim de bé és important, i aquest agost clarificarà les possibilitats de les colles.

Deixa un comentari