//Veritat o mentida

Veritat o mentida

per | 2020-01-23 19:23:4323/01/2020 19:23 | 0 comentaris
Col·laboradora

En articles anteriors he parlat dels txakres. Tots ells els podeu trobar al meu bloc (https://fengshuimontsemilian.blogspot.com/) Avui ho faig del cinquè, que es troba a l’alçada de la gola.
Els txakres són una mena de “vàlvules” que reparteixen l’energia, o prana, per tot el nostre organisme. Txakra, en sànscrit, significa ‘roda’.

La doctrina base de la filosofia iòguica diu que en tenim set de principals. El cinquè s’anomena vixudha, que vol dir ‘lloc pur’, i es diu que és el centre de la comunicació. Fa de pont entre ment i cor i, per tant, ens ajuda a assumir les nostres decisions i a defensar allò en què creiem.

Si es troba bloquejat, tot el que desitgem dur a terme (iniciatives, somnis, esperances) no s’acaba executant.
Quan es troba equilibrat, sabem expressar (creences, necessitats, creativitat…), sense estar condicionats per l’opinió d’altres persones, i escoltar els altres i comprendre’ls amb empatia.

Si, al contrari, l’energia no hi flueix bé i, per tant, hi ha algun bloqueig, distorsionem la realitat amb mitges veritats o amb mitges mentides, escampem xafarderies, parlem en excés, ens comportem de manera obsessiva i, fins i tot, mengem i consumim alcohol més del compte o fumem.

Aquest txakra regeix tots els òrgans que serveixen per a l’expressió i per desenvolupar projectes artístics, com la boca, la llengua, la gola, l’oïda, els ulls i les mans.

Els txakres es poden equilibrar de diverses maneres, com ara la pràctica del ioga, la meditació o el reiki. A més, hi ha diverses eines que hi ajuden; entre elles, determinats aliments. Per al cinquè txakra, és bo consumir aliments que siguin fàcils de digerir i que siguin dolços, com la fruita o la mel, per endolcir la vida.
“Hom hauria de dir la veritat i fer-ho de forma amable. Hom no hauria de dir la veritat de forma desagradable ni dir mentides perquè sigui agradable” (Lleis de Manu, text antic de la civilització hindú).

Deixa un comentari