//Unes bones arrels

Unes bones arrels

per | 2019-12-12 19:43:4912/12/2019 19:43 | 0 comentaris
Col·laboradora

Avui va del primer dels txakres, o centres que reparteixen l’energia, o prana, per tot el nostre organisme.

La doctrina base de la filosofia iòguica diu que en tenim set de principals. El primer és a la base de la columna. S’anomena mulàdhara o de l’arrel i guarda un potencial il·limitat d’energia espiritual o kundaliní.

Es relaciona amb la matèria més densa. No endebades, la terra és el seu element associat.
Quan es troba equilibrat, ens sentim segurs, estables, plens d’energia positiva i la nostra paciència i el nostre sentit de pertànyer a la comunitat ens vehiculen relacions agradables i gratificants.

Si, al contrari, l’energia no hi flueix bé i, per tant, hi ha algun bloqueig, estem desorientats, indecisos, amb pors, sempre cansats, sense connexió amb els altres i amb problemes relatius a la feina i a les finances.

Si funciona de manera accelerada o hiperactiva, potser ens preocupem massa per la seguretat i això ens pot conduir a una addicció al treball i provocar dificultats per connectar amb la nostra faceta espiritual.

Aquest txakra regeix els ossos, el sistema immunitari i l’aparell digestiu inferior. Per això, el seu desequilibri es pot traduir, també, en síndrome de fatiga crònica, síndrome de còlon irritable, estrenyiment, hemorroides, problemes de pes, artritis, afeccions de peus i cames, problemes d’equilibri o dolor a la part baixa de l’esquena o ciàtica.

Els txakres es poden equilibrar de diverses maneres, com ara amb la pràctica del ioga, la meditació o el reiki. A més, hi ha diverses eines que hi ajuden; entre elles, determinats aliments. Per al primer txakra, és bo consumir hortalisses de les que són arrels (com la remolatxa, el moniato o la patata), mongetes seques, fruits secs, tofu, soia i llavors (de carbassa, de gira-sol, pinyons, sèsam).

Deixa un comentari