//Un acord de futur per a la ciutat

Un acord de futur per a la ciutat

per | 2019-07-11 19:12:5811/07/2019 19:12 | 0 comentaris
Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls

Avui, divendres, fem públic l’acord de govern de la ciutat entre Esquerra Republicana de Catalunya-Compromís per Valls i Junts per Valls per al mandat 2019-2023. I a primera hora de la tarda, en sessió plenària, es constituirà el nou cartipàs que ha de governar la ciutat durant aquests propers quatre anys. Amb aquest acord donem continuïtat a la voluntat d’Esquerra de governar a la ciutat de Valls. Perquè la política municipal és la principal eina de transformació social que tenim a les mans i que permet incidir directament en el dia a dia dels vallencs i les vallenques.

A les eleccions municipals del 26 de maig, ens vam presentar amb un acord estratègic amb la formació Compromís per Valls i amb un programa clar, realista, i amb propostes concretes adreçades a millorar la vida de totes les vallenques i tots els vallencs, i que tenia per objectiu fer de Valls una ciutat per a les persones, per viure-hi, per treballar i que sedueixi. Els resultats van reforçar la nostra proposta de govern per a la ciutat. Vam augmentar en 717 vots i, sobretot, en percentatge de vot (un 4,35%), cosa que ens va permetre obtenir un regidor més. Avui segellem un acord amb Junts per Valls, un acord que representa més de 55% dels vots emesos. Vol ser un acord sòlid i que impulsi la transformació de la ciutat.

Ha estat un acord cuinat a foc lent, amb la complicitat dels socis de govern. Hem buscat i hem sabut trobar tot allò que ens unia i que teníem en comú en el projecte de ciutat, i els bons acords són aquells on tothom hi veu propostes seves i en troba a faltar d’altres. La clau sempre és la generositat a acceptar propostes i cedir en alguna cosa. I un cop tancat el document, ens hem de fer tots corresponsables del que acordem, amb lleialtat i treball diari. En això es basa la confiança d’un treball a quatre anys vista que tots volem que sigui fructífer per a Valls. Perquè tenim molts reptes per assumir com a ciutat: la posada en marxa del Museu Casteller, la nova seu de Policia Local, el projecte de nova escola de música, les obres del Casal Cívic de Ca Xapes, la municipalització de les llars d’infants, la recuperació dels torrents i la definició del futur del Pius Hospital de Valls i del centre sociosanitari… Tots aquests projectes marcaran el futur de la ciutat i hi haurem de donar resposta.

Tots els compromisos d’aquest acord seran públics i transparents, els podreu trobar penjats en els llocs web www.jordicartanya.cat i www.erc.cat/valls des del mateix moment de la seva presentació pública. Perquè des d’ERC sempre estarem per la transparència i la rendició de comptes amb tots els vallencs i totes les vallenques. Com deia, en aquest acord trobareu quins són els cinc valors que el fonamenten: la transparència, la confiança, la responsabilitat, la participació i l’aposta per les persones. Sobre aquests valors edificarem la nostra acció política i el desplegament del model de ciutat. Un model consensuat amb els socis de govern que defineix de forma clara quin ha de ser el rumb de Valls en els propers anys. També trobareu definits els projectes que volem portar a terme, uns projectes realistes i factibles. Ens agrada comprometre’ns en allò que és possible i rendir-ne comptes al final del mandat.
Aquest acord ha portat també una reorganització interna per poder ser més eficients en la resolució dels problemes dels vallencs i les vallenques i muscular aquelles àrees que incideixen directament en el dia a dia de les persones. Per això creem una nova regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat.

Els cinc regidors d’ERC-CxV agafem aquest repte amb moltes ganes i il·lusió per continuar millorant les coses a Valls i seguir impregnant a la societat una forma de fer política. Ens comprometem a dedicar-nos en cos i ànima durant aquests quatre anys a servir a totes les vallenques i tots els vallencs en tot allò que necessitin, des de la proximitat, l’honestedat, l’ètica i el compromís polític de millorar la ciutat.

Deixa un comentari