//Torna l’època dels incendis

Torna l’època dels incendis

per | 2019-07-19 10:55:2119/07/2019 10:55 | 0 comentaris

Tronem a patir incendis seriosos enmig d’una manca de personal sense precedents. L’incendi de la comarca de Ribera d’Ebre ha arrasat més de 6.000 hectàrees, va arribar en uns dies molt crítics, quan feia més calor, una calor que no es donava des de fa molts anys.

Hem començat l’estiu amb caire d’infern, a Maials (Segrià), Calafell (Baix Penedès), Campdevànol (Girona), la Fatarella i Vilalba dels Arcs (Terra Alta), i d’altres de petites dimensions en diferents comarques catalanes. Però a la resta de l’Estat tampoc ha començat bé, l’estiu: Toledo, Madrid, Saragossa i Àvila han patit incendis forestals a les darreries de juny. A casa nostra van tancar els accessos a les zones forestals importants, com són els parcs naturals, i a zones amb alta probabilitat de patir algun incendi forestal. Els boscos tenen molta acumulació de combustible i les altes temperatures no ajuden en absolut. Cal prevenir seriosament i no abaixar la guàrdia, tot just hem començat els mesos més perillosos per als nostres boscos.

L’experiència em diu que encara tindrem altres ensurts. Segueixen havent-hi beneits que llancen les burilles a la carretera, pagesos poc previsors, gent de cap de setmana inconscients o d’aquells que “tot ho saben”. Cal seguir les recomanacions i els consells, com ara no deixar al bosc ampolles i objectes de vidre, no llançar per les finestretes del cotxe burilles, no encendre fogueres ni cuinar: porteu el menjar preparat de casa. Informeu-vos de les èpoques de màxim risc d’incendi (del 15 de març al 15 d’octubre). Tota mesura de prevenció és poca.

Deixa un comentari