//Seguint les petjades de Bernadette

Seguint les petjades de Bernadette

per | 2018-07-09 10:12:4209/07/2018 10:12 | 0 comentaris
Arquebisbe de Tarragona i Primat

L’any 1858, fa 160 anys, a la riba del Massabielle, una noieta de 14 anys, Bernadette Soubirous, tenia trobades amb la Mare de Déu. Era una nena d’una família pobra que vivia en un petita habitació, amb finestres amb barrots que recordaven que havia estat utilitzada com a presó.

Un fet així semblava que no havia d’agitar la població de Lourdes i menys encara les autoritats de França, però la gent senzilla que va començar a seguir els passos de Bernadette cap a la gruta van inquietar fins i tot el ministre imperial per al culte, que va escriure a una autoritat local: «No forci res, és una qüestió de tacte, de prudència, de fermesa. Prengui les mesures necessàries per anar distraient insensiblement l’atenció del públic, de manera que les visites siguin cada vegada menys freqüents.»

S’equivocava el ministre en el seu pronòstic. Les visites van créixer sense parar perquè es va complir el desig de la petita Senyora vestida de blanc amb cinturó blau i somriure inefable que portava un rosari de grans blancs al braç dret.

 

La lliçó de Lourdes sempre és la mateixa i alhora és nova.

 

«No et prometo fer-te feliç en aquest món, sinó en l’altre», havia dit la Mare de Déu a la nena. I després: «Digues als sacerdots que facin aquí una capella, i que vinguin en processó.»

És bonic recordar aquests inicis de la devoció a la Mare de Déu de Lourdes que es va estendre per tot França i després per tot el món. Són milions els pelegrins que cada any acudeixen a aquest enclavament dels Pirineus per posar les seves ànsies als peus de la Mare de Déu donant-li gràcies i demanant guariments físics i espirituals.

Aquests dies ens trobem immersos en el nostre pelegrinatge anual al Santuari, com sempre amb malalts i voluntaris. Són dies molt emotius. Participem amb persones de totes les races i llocs arribades a Lourdes, resem el rosari, l’oració preferida de la Verge i lloada per tots els Papes, i ens unim a les celebracions litúrgiques que aquí tenen un segell marià especial.

La lliçó de Lourdes sempre és la mateixa i alhora és nova. Es tracta de posar la confiança en Déu a través de la seva Mare, intentant imitar-la en la seva humilitat i senzillesa, virtuts que caracteritzaven també a Bernardette.

Aprofitem aquesta proximitat a la Gruta, els qui hi podem anar i els qui s’uneixen al nostre pelegrinatge espiritualment, per demanar el do de la pau per a tothom, començant per la pau a les nostres famílies. Que la Mare de Déu ens ajudi en aquesta sembra de pau i d’alegria que ha de caracteritzar els cristians.

Deixa un comentari