//Primer el país

Primer el país

per | 2019-07-26 13:51:1226/07/2019 13:51 | 0 comentaris
Alcalde de Valls 2008-2019 i portaveu de Junts per Catalunya al Parlament de Catalunya

Diumenge ens deixava Jordi Mercadé i Compte.

Tots els que l’hem conegut i, en algun moment o altre, hem tingut el goig de compartir amb ell moments i pensaments trobarem a faltar la seva vàlua humana i tota la fortalesa de les seves conviccions. Ens ha deixat un gran vallenc, un català de pedra picada, una gran persona que sempre i en tot moment va posar primer el país.

Defensor de les coses que estimava, sempre havia dut el país al cap i al cor. Mai va tenir un càrrec polític, però alhora va ser actor polític des de la clandestinitat, d’aquells que deixen empremta com a membre destacat d’una gran generació de vallencs bregats en la lluita antifranquista, en la defensa de la llengua, la democràcia, les llibertats i Catalunya. Exemple també de tot el que va representar la bona Convergència, de fundadors arrelats al país i a la seva gent, compromesos amb la cultura i el progrés. Amic dels seus amics, com el president Pujol, els Paül i Medir Gonzàlez i de tants altres dones i homes que han exercit amb la seva obra i les seves idees un mestratge que sempre perdurarà.

Recordo l’immens honor que va representar per a mi, com a cap de llista per primer cop a les eleccions municipals de 2011 a Valls, que acceptessis tancar la candidatura. Un acte de generositat que sé que mai t’hauré agraït prou, per tot el que comportava, com a expressió de la confiança d’un home savi com tu, d’un vallenc de soca-rel que sempre havia entès que Valls som tots i que creia i es comprometia en el projecte de ciutat que, sumant i arreplegant forces, tiraríem endavant.

En el record d’en Jordi Mercadé, me’n faig capaç de com som hereus de persones de valors i amb tant valor com ell. No ho hauríem de perdre mai de vista: amb molts més Jordis Mercaders, la política i el país anirien millor; no en tingueu cap dubte.

Jordi, ens has deixat, però sempre ens acompanyarà el teu esperit d’home de bé, que va fer el bé i va saber encomanar-lo a tots els que hem tingut la sort, en un moment o altre de les nostres vides, de conèixer i gaudir de la teva gran humanitat.

Agraïts pel teu exemple. Agraïts per sempre més pel teu servei al país.
Descansa en pau.

Deixa un comentari