//Per nassos, a pagar el nyap del Castor

Per nassos, a pagar el nyap del Castor

per | 2018-04-09 12:20:4709/04/2018 12:20 | 0 comentaris

Soc dels ciutadans d’aquest país, es digui Catalunya o es digui Espanya —sobre el tema identitari tinc una opinió molt contundent i clara, però per la meva feina me la callo públicament—, que a partir d’enguany hauré de pagar per nassos o per “imperatiu legal” la part que em toqui del nyap de la planta de gas Castor, per la incompetència i negligència de persones que no van fer el que havien de fer, però que sí que van ser molt bons a l’hora de cobrar i omplir-se les butxaques. Un nyap que es pagarà en els rebuts del gas, una part de la indemnització que el govern estatal vol tirar endavant encara que hi ha una sentència del Tribunal Constitucional del passat mes de desembre que ho posa en dubte.

Sí senyors, que ho tingueu molt clar. Com s’explica clarament en un mitjà de comunicació, “la sentència del Tribunal Constitucional contra la indemnització milionària del Castor no ha frenat la publicació anual al Butlletí Oficial de l’Estat dels cànons i peatges que el fallit magatzem de gas costarà als consumidors durant el 2018. Tot i que l’alt tribunal qualifica d’inconstitucional el recàrrec que des de fa tres anys han anat assumint els consumidors, el govern espanyol preveu seguir cobrant-lo de cara a l’any vinent per sufragar el fracassat projecte. En total, els consumidors del gas hauran de pagar a través de la factura 96.382.954 euros”.

En més d’un escrit d’opinió que he fet, he dit i ara ho repeteixo que no soc jurista ni vull ser-ho, però sí que crec que tinc sentit comú. Em puc equivocar, puc estar enganyat, però aquest sentit comú em diu: “Que algú m’ho aclareixi: les sentències del Tribunal Constitucional són de compliment obligatori? O ho són segons quines?”.

Estic fart de sentir el govern espanyol, tant en veu del ministre de Justícia, Rafael Catalá, com del ministre Íñigo Méndez de Vigo, de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i del president Mariano Rajoy, així com per part del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, entre altres, que aquestes sentències s’han de complir, sobretot quan parlen del Procés català, i resulta que aquesta sentència sobre el Castor del desembre del 2017 sembla ser, i això és el que entenc jo, que repeteixo puc estar equivocat, no la compliran, se la salten a la torera amb “tracamanyes legals”. En comptes d’estar al costat de la majoria del poble, estan al costat d’una minoria que encarna la figura de Florentino Pérez.

I què diuen sobre aquest suposat incompliment d’una sentència del Tribunal Constitucional per part del govern els altres partits polítics? Que faran res, en aquest cas, o callaran i els usuaris de gas hauran de pagar “l’aquelarre” del Castor de manera religiosa? Especialment em dirigeixo als partits del 155 —PP, Ciutadans i PSOE—, que tant s’omplen la boca sobre que s’han de complir les sentències del Tribunal Constitucional en el tema de la independència de Catalunya. Els demano que siguin coherents i demanin exactament el mateix, el compliment de sentència de Tribunal Constitucional en aquest cas. Encara que us dic de tot cor que el sentit comú em diu que callaran, i que els pobres usuaris de gas pagarem les negligències, les incompetències i avarícies d’un grapat de persones que han creat aquest nyap monumental.

Deixa un comentari