//Paraules especials a la depressió

Paraules especials a la depressió

per | 2018-08-31 12:18:5831/08/2018 12:18 | 1 comentari
RRHH i aprenent d’ésser humà

Avui, aquesta columna va especialment dedicada a totes aquelles persones a les quals les emocions els impedeixen d’aixecar-se del llit. A totes aquelles que els dies se’ls fan molt i molt costa amunt. A tots els iguals que veuen la vida tenyida d’un color gris apàtic, trist: els que romanen a la penombra depressiva.

Partim d’una base lògica però necessària: l’angoixa i la depressió són aspectes que sempre han existit i que segueixen a l’ordre del dia. En primer lloc, cal expressar que cada persona té una experiència de vida diferent i unes circumstàncies pròpies i alienes que la podran portar a ser més o menys propensa a tocar el penya-segat depressiu. Però, a part de tot allò que expressen els manuals, què és realment la depressió?

La depressió és una força interior que ofega emocionalment la persona fins que sent que no pot més. És un vel obscur a una vida que es veu esquerdada de forma periòdica per totes aquelles circumstàncies, vivències personals i autosabotatges que la persona experimenta.

És essencial integrar el següent: ningú és culpable de patir un procés d’aquestes característiques, i evidentment no serà més o menys feble per trobar-se en un estat d’aquest estil o recaure en el mateix. La ment és meravellosa i, a la vegada, és tan complexa, que el seu mateix laberint ens pot fer perdre’ns en una espiral autodestructiva.

Però amic, amiga, no estàs sol/a ni perdut/da. Hi ha moltíssimes persones que han passat per aquest procés i n’han sortit guanyadores. També n’hi ha que actualment estan lliurant aquesta batalla i ho fan amb força tot i l’esgotament emocional que això suposa.

Sobretot, és essencial que ho parlis, ho expressis i ho tractis amb els professionals adients en cada cas. No oblidis pas normalitza-ho, i com a societat, podem aprendre junts d’una experiència que, essent emocionalment terrible, pot transformar-se en un creixement personal increïble.

Recorda que serà essencial tractar-ho, però igual d’essencial serà acceptar-ho i no fer girar la vida al voltant d’això. Si tens un refredat llarg… viuries la teva experiència vital al voltant d’això? Pensem-hi.

Un comentari

  1. Patri 31 agost 2018 en 20:11

    M’agrada molt últimament aquesta secció

Deixa un comentari