//Les quatre columnes de l’ànima

Les quatre columnes de l’ànima

per | 2018-08-14 17:48:5314/08/2018 17:48 | 0 comentaris
Col·laboradora

Avui torno a parlar dels 4 pilars, els quals resulten de preparar una carta astral segons els paràmetres de l’astrologia xinesa i, òbviament, calculada a partir de les dades de naixement d’una persona (lloc, hora —tan exacta com sigui possible—, dia, mes i any).

Cadascun d’ells està format per una part superior —anomenada “tronc”— composta d’un element (foc, terra, metall, aigua i fusta) amb qualitat Yin o Yang, i una part inferior —anomenada “branca”— composta d’un dels dotze animals del zodíac xinès (tigre, conill, drac, serp, cavall, cabra, mico, gall, gos, porc, rata i bou).

El pilar de l’any s’anomena “dels avis” i ens parla de la influència de la societat i de les relacions amb la família d’origen en el sentit més ampli.

El del mes és el “dels pares” i aporta informació sobre la relació de la persona amb aquesta part de la família i, atenent específicament al que ens diu la seva branca, també sobre el camí de vida, la salut i la vida professional.

El del dia ens ofereix, determinat pel tronc, el Dia Mestre i, per la branca, de la relació amb la parella.

En articles anteriors he esmentat el Dia Mestre, que és l’element que serveix per començar a definir els principals trets de personalitat i, també, per determinar què representa cadascun dels 5 elements dins la carta.

El pilar de l’hora és el “dels fills” i fa referència a tot allò que la persona obtindrà amb el seu esforç, del resultat de les seves accions, de les seves creacions.

Atribuir un o uns significats a cadascun dels 4 pilars només equival a una petita secció de tot el que brinda l’anàlisi completa d’una carta. S’hi troben molts nivells de lectura. Una interpretació ben feta els integra de forma coherent per conferir-los de significat útil i esbrinar què diuen les quatre columnes que sostenen la nostra ànima i, per tant, quin és el seu full de ruta.

Deixa un comentari