//La rateta o allò que ha de venir

La rateta o allò que ha de venir

per | 2019-12-04 19:58:4704/12/2019 19:58 | 0 comentaris
Col·laboradora

Aquest dissabte, dia 7 de desembre, amb el sol a 15º de Sagitari, començarà el mes de la rata (en xinès, zi) segons el calendari xinès.

Hi ha molts relats diferents relatius a com els noms dels dotze animals del zodíac xinès donen nom als mesos. El més popular explica que Buda va convocar-los a una reunió i l’ordre en què van arribar ho va determinar.

Totes aquelles persones que tinguin una rata a la seva carta de 4 pilars (carta astral feta segons l’astrologia xinesa), d’entre els quatre animals que hi pot haver, pot ser que s’identifiquin amb alguna o algunes de les característiques que exposo a continuació.

La rata és l’animal més creatiu i innovador, si bé a Occident les connotacions que desperta —protagonistes de pel·lícules d’animació a banda— no resulten gaire positives. Tanmateix, a Orient es valora la seva vivacitat nocturna, el seu pensament àgil i la seva cautela.

Sol tenir moltes i molt bones idees però sempre li cal algú que l’ajudi a dur-les a terme. Si no, anirà saltant d’ocurrència en ocurrència, a quina més original, sense executar-ne cap.
També, té un sentit de l’humor una mica peculiar, que no tothom segueix, acostuma a ser estalviadora i li agrada gaudir de llibertat d’actuació i viatjar.

A partir de primers de febrer de 2020, la rata passarà a ser l’animal de l’any. Per tant, podem saber, en part, quina energia ens portarà el nou any si ens fixem en què vivim aquest mes de desembre, ja que serà, si fa no fa, un petit tast del que ens espera.

“Des dels començaments de l’existència humana, i al llarg de les successives generacions, ¿hi ha hagut algun moment històric en què els governants deixessin d’observar el sol, la lluna i els planetes, en què deixessin de registrar els seus moviments i explicar els seus significats? Alça el teu cap i contempla la immensitat dels cels; mira al teu voltant i meravella’t de les manifestacions sobre la Terra. Perquè aquestes són les forces primigènies descrites pels savis de l’antiguitat” (Sima Qian, primer historiador xinès, segle II aC).

Deixa un comentari