15.1 C
Valls
Divendres, Febrer 28, 2020

La Colla Vella fa normal el que és excepcional

La Vella confirma una vegada més el seu domini actual envers les altres colles i fa normal el que és excepcional. El passat dissabte a la plaça Mercadal de Reus va tornar a mostrar el seu gran potencial i va descarregar el cinquè 2de8 sense folre de la temporada. Amb aquesta consecució, els rosats han igualat els Castellers de Vilafranca amb nou castells descarregats en tot el seu historial.

Tot això tenint en compte que els rosats van aconseguir el seu primer 2de8sf just l’any passat, el 29 de juliol a Vilallonga del Camp, i des de llavors el seu domini amb aquest castell ha estat molt gran.
A més d’aquest castell, que s’ha convertit actualment en la construcció insígnia de la Vella, els rosats també són la colla que està donant el salt qualitatiu de més valor.

Dissabte passat el va acompanyar amb el 5de9 amb folre, una construcció que ha descarregat enguany en cinc ocasions i que només és compartida per la Jove de Tarragona, que l’ha descarregat un cop aquesta temporada. La Vella també va fer ús de les manilles amb el 2de9 amb folre i manilles, un castell que en altres temporades havia estat aparcat. Pel camí es va quedar el 3de10 amb folre i manilles, que no va ser possible portar-lo amb garanties a plaça després dels últims assajos. Vilafranca enguany mostra serioses dificultats per donar un salt qualitat per damunt del 2de9fm. És l’única que ha fet l’aleta amb el 3de10fm, l’ha carregat en tres ocasions i també ha estat l’única que ha descarregat el 3de9 amb folre i pilar, però aquesta construcció ha tingut un preu alt les dues últimes vegades que l’ha intentat.

Dissabte a Reus el va tornar a portar a plaça i va tornar a caure, aquesta vegada d’una forma menys cruenta que en l’anterior ocasió a Tarragona, i ho va poder reconduir amb els dos castells bàsics de nou (3de9f i 4de9f). La Jove de Tarragona i els Capgrossos de Mataró a la plaça del Mercadal van fer les dues la tripleta màgica (3de9f, 4de9f i 5de8). Tot i fer la mateixa actuació Jove de Tarragona i Capgrossos de Mataró, les sensacions van ser molt diferents per a una colla i l’altra. Capgrossos de Mataró va fer la seva millor actuació de la temporada al descarregar el seu primer 4de9 amb folre de l’any i també el pilar de 7 folrat. En contrapartida, a la Jove Xiquets de Tarragona les caigudes i les absències la van privar de donar la seva millor versió.

Xiquets de Reus va fer la seva segona millor actuació històrica amb tres castells després de la que va efectuar al Mercadal el 3 d’octubre del 2015. L’objectiu dels reusencs era el 4de9 amb folre, que van coronar per tercera vegada en el seu historial. El castell va quedar coronat, però es va constatar que els reusencs el poden descarregar. El van acompanyar amb el 3de9 amb folre i el 2de8 amb folre, i aconseguien per primera vegada una actuació amb tres castells folrats.

En un altre front, a Salt (Girona), la Colla Joves Xiquets de Valls hi plantava el 4de8 amb el pilar, el quart de l’any; el 2de8 amb folre, el 3de8 i el pilar de 7 folrat. Acabada l’actuació, van fer un assaig del 3de9 sense folre que, van enlairar fins a dosos.

La temporada entra en el seu tram final, i el més exigent. La feina, a grans trets, ja està feta. Ara cal rubricar-la. La Vella actuarà aquest dissabte, dia 12, a Tarragona, on caldrà estar atents, i ja s’encararà la diada de Santa Úrsula, el tro final d’una gran temporada per part dels rosats. La Joves Xiquets de Valls, aquest diumenge serà a la Fira de Santa Teresa, i la setmana vinent a Alcover, per acabar també a Santa Úrsula. Les dues colles vallenques tenen posats els seus ulls al 3de9 sense folre i a més, pel que fa a la Vella, agafa entitat el 2de9 amb folre (sense manilles) després del seu gran domini amb el 2de8 sense folre, i fa que passi a primer terme.

La part final arriba de forma diversa per a les colles punteres. A Castellers de Vilafranca, de gira per Califòrnia, li serà un bàlsam. Als verds només li resten les actuacions de Sitges i de Tots Sants a Vilafranca. La colla arriba cansada en una temporada que se li ha fet llarga. El 3de9 amb folre i pilar ha estat un escull que els ha donat més disgustos que satisfaccions i els grans castells sense folre (2de8 i 4de9) no els ha tingut a l’abast. Tots Sants, què és el gran tro final dels verds es presenta, si més no, ara mateix, d’una forma incerta.

Minyons de Terrassa, amb un inici de temporada espectacular, després de les seves vacances no han pogut fer una progressió destacada. L’intent fallit del 3de9 amb folre i pilar va ser un fort ensurt per a les aspiracions egarenques. Li queden tres exhibicions exigents: la de Nova Atenes a Terrassa, Sant Narcís a Girona i la diada de la Colla, per superar els seus millors registres d’aquesta temporada, que són el pilar de 8fm i el 2de9fm. La Jove Xiquets de Tarragona s’havia proposat unes construccions superiors però al Catllar, l’Arboç i Sant Fèlix no es va complir les expectatives. Les caigudes amb el 4de9 amb folre i pilar, i el 5de9 amb folre han passat factura física i psíquica. Als liles tarragonins els queden dues diades per complir: les fires de Santa Teresa al Vendrell, i la diada de l’Esperidió a Tarragona.

Les colles de l’àmbit de Barcelona i la seva àrea metropolitana han protagonitzat, en general, un marcat retrocés aquesta temporada. Unes altres colles arriben al tram final cansades i desgastades, havent deixat pel camí il·lusions i propòsits. D’altres, com la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, encara tenen gas i no han dit l’última paraula. Santa Úrsula a Valls, Sant Narcís a Girona, Tots Sants a Vilafranca i la diada dels Minyons de Terrassa marcaran el punt culminant i serà l’última paraula de gairebé totes les colles punteres.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

El Plaseqta preveu el confinament de la població davant els primers indicis d’accident greu a la petroquímica

El Govern recupera el Pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona (Plaseqta) i retorna al territori la gestió de les emergències químiques

Coneix els divuit actes pel 8-M a Valls

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, Valls comptarà amb varis actes organitzat per entitats i ajuntament de Valls.

‘La hija del ladrón’, protagonista al Convent de les Arts

La projecció serà aquest dissabte a les 7 de la tarda. Posteriorment hi haurà un col·loqui amb la directora i guionista de la pel·lícula

Dissenyen un model matemàtic que prediu el risc de nous contagis per coronavirus a l’Estat

Un grup d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de la Universitat de Saragossa ha desenvolupat un model matemàtic que permet fer prediccions del risc de nous casos de contagi per coronavirus

El CB Valls no vol sorpreses davant d’un equip en play-out

El CB Valls jugarà dissabte davant del Barberà per allargar la ratxa de victòries i seguir en plenes opcions de play-off d'ascens a LEB-2