//La cervesa i altres begudes fermentades

La cervesa i altres begudes fermentades

per | 2019-02-04 12:53:3904/02/2019 12:53 | 0 comentaris

Totes les begudes fermentades tenen unes propietats que cal tenir en compte, d’una banda contenen polifenols que prevenen certes malalties, i de l’altra, que són més beneficioses, per tant, que la resta de begudes destil·lades. Els beneficis científicament comprovats de les begudes fermentades, dins d’un consum moderat, són més saludables, especialment per a la salut òssia i neuronal. Alguns polifenols de la cervesa han mostrat una capacitat anticancerígena i antiinflamatòria i minora l’envelliment. A més, el seu consum prevé problemes gàstrics, redueix el restrenyiment i té un baix contingut calòric, recomanable en les dietes hipocalòriques. Les persones que no consumeixen begudes fermentades, com la cervesa o el vi, tenen més risc de patir una malaltia cardiovascular que el qui les beu amb moderació. També el consum moderat de cervesa pot prevenir el desenvolupament de la malaltia d’Alzheimer gràcies al seu alt contingut en silici, una substància capaç de pal·liar els efectes neurodegeneratius induïts per la intoxicació crònica d’alumini en el cervell. A més, igual que el vi, forma part de la dieta mediterrània i és a l’abast del consumidor. La cervesa té moltes substàncies que són antioxidants, com els polifenols, però a més té vitamines, minerals i llúpol, és a dir aporta moltes coses que beneficien la salut. Sempre evidentment des del consum moderat. Pot ser que això ja ho sabessin els egipcis, els primers consumidors de cervesa malgrat que pensem que ve dels pobles germànics. La cervesa ja era coneguda moltíssims anys abans per civilitzacions tan antigues com les dels sumeris o els egipcis. Això també és aplicable a les begudes derivades d’infusions, en major o menor mesura, en els seus efectes positius per a la salut.

Deixa un comentari