Valls es tornarà a abocar obsessivament a La Marató de TV3. I un cop més les entitats vallenques tornaran a organitzar tota mena d’activitats per recollir fons per lluitar contra una tipologia de malaltia concreta.

Enguany, les malalties infeccioses. I juntament amb Valls s’hi implicaran tots els pobles de l’Alt Camp. Cadascun dins de les seves possibilitats aportarà el seu granet de sorra perquè La Marató torni a ser un èxit.

L’any passat La Marató es va dedicar a la recerca sobre l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Gràcies als diners recaptats, es van finançar 37 projectes de prevenció, tractament i rehabilitació de les discapacitats que provoquen l’ictus i les lesions a la medul·la i al cervell.

La qüestió és que des d’aquella primera Marató del 1992, dedicada a la leucèmia, els catalans no hem deixat de donar proves que no hi ha cap altra societat al món més solidària que la nostra. Els catalans hem demostrat tossudament i continuadament en el temps la nostra implicació social quan se’ns demana de fer un cop de mà. Ningú més en tot el món no ha fet mai res de semblant.

A Catalunya, una de les entitats més implicades amb La Marató de TV3 és el CB Valls. Difícilment trobarem cap altra entitat privada que desinteressadament organitzi més activitats de difusió i conscienciació, i recapti més diners que el CB Valls. Fa una setmana, a Ràdio Valls, el professor i president de l’Institut d’Estudis Vallencs, Xavier Salat, justament destacava la funció cohesionadora del CB Valls quan arriben aquestes dates.

És ben cert que La Marató que organitza la Comissió Social del CB Valls té aquest valor afegit. Els vallencs, al voltant d’aquest conjunt d’activitats, ens sentim orgullosament membres de la nostra ciutat i ens hi sentim més implicats. Es fan actes solidaris i es recapten diners, però també es fa ciutat i (gosaria afegir- hi) també és fa comarca.

De tot el seguit d’activitats que ja s’estan fent, aquest dissabte en tenim una de les més importants: “Encistella amb La Marató”. Des de les 9 del matí, el pavelló Joana Ballart s’omplirà de gent solidària, de bona gent, disposada a col·laborar, tot passant-s’ho d’allò més bé al mateix temps. I a les 7 del vespre hi haurà el clàssic “Partit dels famosos”.

Cares conegudes de la comunicació, les arts escèniques, la cultura i l’esport ens ajudaran a posar fi a l’acte. Tot plegat es clourà el 16 de desembre amb el Sopar per La Marató, obert a tothom. Es farà al Centre Cultural i s’hi repartirán centenars de regals aportats pels comerços de Valls. Tot tornarà a ser una altra vegada un nou èxit de La Marató de TV3 a Valls i una nova demostració que a Valls som especialistes a fer pinya.

Article publicat a l’edició impresa del setmanari El Vallenc, 1/12/2017.