11.8 C
Valls
Dissabte, Març 28, 2020

Els miracle dels traginers del coll de Santa Cristina

Aquest fet va succeir a l’11 d’octubre de l’any 1511, en què set testimonis van fer jurament escrit al notari de Vilafranca.

Quatre traginers de Barcelona venien per l’antic camí de Vilafranca en direcció a Valls quan els va sorprendre una gran tempesta en el moment que es trobaven al coll de Santa Cristina .
De sobte, van sentir una gran batzegada, el cel es va posar tot fosc, amb núvols negres, i va caure un gran xàfec amb una gran pedregada i uns forts vents huracanats que aixecaven de terra els pobres transeünts.

La força de l’aigua arrencava i arrossegava grans roques que queien contra els traginers, i l’aigua acumulada els arribava als genolls.
Van pensar que no en sortirien vius, com si els arribés la fi del món, i es van encomanar a la seva Verge de Montserrat.

Van resar amb tanta devoció i força que una gran llum se’ls presentà davant seu, i els traginers, empesos per la seva fe, van seguir aquella aura que els il·luminava i els guiava a dalt del coll, ja que aquella gran tempesta els treia tota la visibilitat.

Amb grans esforços i per la seva devoció, van arribar a dalt del turó, i en desaparèixer aquella llum es van trobar davant seu un llaurador que havia sentit aquelles veus de desesperació, i mogut per socórrer-los va anar a la recerca dels traginers.

En preguntar els pobres exhaustos transeünts al llaurador si ell també havia vist aquella llum miraculosa que els havia guiat fins al cim, aquest respongué que no, i es va posar a riure pensant-se que pel tràgic succés s’ho havien imaginat.

Per convèncer el llaurador i donar testimoni del fet miraculós, els traginers es van tornar a encomanar a la Verge una altra vegada, amb tanta devoció que va tornar a aparèixer aquella llum.
Seguidament tots els presents van alçar les seves mans donant les gràcies a Déu.

Com la tempesta no s’aturava, el llaurador va decidir portar els traginers a casa seva, ja que vivia per aquella contrada.

En arribar a la seva llar amb aquella comitiva, els seus familiars, veient que podia ser un grup de lladres, no van obrir la porta fins que van reconèixer la veu del llaurador; en obrir la portalada del mas, els seus familiars van veure que els acompanyava una aura de llum, i en entrar a la casa va desaparèixer, com si la Verge veiés que ja estaven ben segurs i protegits.

D’aquesta manera, van ser set persones que van veure aquest fet miraculós, i l’endemà després passar la nit al mas tots aquests testimonis van anar a certificar el miracle al notari de Vilafranca.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

‘Tornarem’, l’emotiu vídeo dels professors de l’escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona

Els professors de l'escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona han realitzat un vídeo dirigit als seus alumnes i pares recordant que tot tornarà quan aquesta epidèmia hagi passat.

L’ANC promou una campanya de mascaretes d’ús no sanitari

l'activitat del Valls per la Llibertat del mes d'abril queda substituïda i serà de forma virtual.

USPAC demana mesures urgents degut a la propagació a la Comissaria de Mossos de Valls

Actualment la comissaria de Mossos d'Esquadra de Valls confirmen que tenen dos positius confirmats i ingressats a un hospital i amb 20 agents aïllats i amb simptomatologia

VÍDEO | Continuen les sancions a persones que trenquen el confinament als barris de Valls

D'ençà que va entrar en vigor el decret de l'estat d'alarma, la Policia Local de Valls ha sancionat a 36 persones i n'ha detingut a 2

El govern espanyol paralitza l’activitat dels treballadors no essencials a partir de dilluns i fins al 9 d’abril

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'executiu paralitzarà l'activitat dels treballadors dels serveis no essencials