11.8 C
Valls
Dissabte, Març 28, 2020

Els camins més obsolets…

Els camins més obsolets són els que de vegades et porten a llocs més interessants; entre els GR, PR, senders circulars d’àmbit local, camins i pistes forestals, tenim una bona xarxa per moure’ns.

Però els que resulten ser més sorprenents són aquells menys utilitzats, bé pel seu difícil accés, desús o simplement només utilitzats per al pas dels animals salvatges. Més d’un cop seguint-los arribarem algun racó que ens robarà el cor, si més no ens omplirà l’ànima d’un esperit aventurer per conquerir aquests espais perduts al final d’un senderó mal senyalitzat o, aparentment, oblidat per aquells caminadors que el van obrir. No gaire lluny, on la comarca perd la suavitat de la planúria i s’alça la serralada prelitoral, dins el seu conjunt de muntanyes s’amaguen molts d’aquests racons, no necessàriament allunyats dels llogarrets muntanyencs, ciutats costaneres o masos, aquests masots majestuosos que es resisteixen a caure davant les envestides del vent i la pluja, del corc dels anys i l’oblit.

Per aquestes dreceres sinuoses i protegides per la vegetació o el mimetisme del penyal, s’arriba a gorgs i estrets penya-segats plens d’encanteri, com entrar en una altra dimensió, una d’aquelles que hem vist gràcies a la màgia del cinema més d’un cop.
Mons ignorats, que no perduts, que resten a l’espera de ser gaudits, de ser immortalitzats per la memòria de l’excursionista, de l’aventurer encoratjat per descobrir la bellesa i el misteri que envolta aquests paratges plens de solitud i pau.

De vegades només cal seguir el curs d’un d’aquets rierols que tenim ben a prop de casa, nascuts de les fonts que brollen entre penyals i que rugeixen camí del mar, per trobar fantàstics raconets, joies del paisatge que mai ens hauríem pogut imaginar.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Article anteriorPortada Impresa 18/05/18
Pròxim articleAcudit de la setmana

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

L’ANC promou una campanya de mascaretes d’ús no sanitari

l'activitat del Valls per la Llibertat del mes d'abril queda substituïda i serà de forma virtual.

USPAC demana mesures urgents degut a la propagació a la Comissaria de Mossos de Valls

Actualment la comissaria de Mossos d'Esquadra de Valls confirmen que tenen dos positius confirmats i ingressats a un hospital i amb 20 agents aïllats i amb simptomatologia

VÍDEO | Continuen les sancions a persones que trenquen el confinament als barris de Valls

D'ençà que va entrar en vigor el decret de l'estat d'alarma, la Policia Local de Valls ha sancionat a 36 persones i n'ha detingut a 2

El govern espanyol paralitza l’activitat dels treballadors no essencials a partir de dilluns i fins al 9 d’abril

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que l'executiu paralitzarà l'activitat dels treballadors dels serveis no essencials

“Treballem amb unes condicions precàries i que posen en risc els residents”

Treballadors de la Residència Ballús de Valls denuncien que treballen amb unes condicions "precàries" i que posen en risc els residents.