//Els àngels de Santes Creus

Els àngels de Santes Creus

per | 2019-10-30 19:13:4830/10/2019 19:13 | 0 comentaris

Tornava l’abat de Santes Creus de predicar de camí cap al monestir acompanyat per una comitiva de monjos de l’orde.
De sobte, veié uns àngels al cel que s’enduien l’ànima d’un monjo que restava malalt intramurs de la comunitat de Santes Creus. El prelat es desvià del camí en solitari, baixà del cavall i s’agenollà a terra per donar contemplació i oració a l’animà del difunt.

La seva comitiva de monjos, sorpresa pel fet que l’abat s’havia desviat del camí que donava al monestir, va restar esperant-lo una estona, i veient que no tornava van anar a cercar-lo, i el va trobar agenollat en un munt de pedres fent oracions a Nostre Senyor. Estranyats els frares pel fet ocorregut, li preguntaren el motiu de les seves oracions.

L’abat respongué que en aquell mateix moment un monjo de la comunitat havia mort al monestir, i que la seva ànima era conduïda i lliurada a Déu per a la seva glòria i virtut com a premi al seu encomiable treball realitzat a l’orde del Cister.

Seguidament, tota la comitiva es va agenollar a peus del camí per orar per l’ànima del seu germà difunt.
En acabar van reprendre el camí cap a Santes Creus, i en arribar a les portes del monestir van veure amb gran angoixa els rostres de dolor dels seus germans i van donar per complert el vaticini que de l’abat.

Deixa un comentari