//El pop imitador

El pop imitador

per | 2018-11-29 20:38:4929/11/2018 20:38 | 0 comentaris

Hi ha animals ben curiosos, i aquesta setmana us voldria parlar d’un pop ben estrany que la naturalesa ha dotat d’unes característiques ben diferents a la resta d’altres animals similars.

El pop mim d’Indonèsia pot arribar a fer fins a 60 cm i és capaç, com altres pops, de camuflar-se adquirint formes i colors diversos. Però el pop mim és clarament el mestre perquè té una extraordinària capacitat de fer-se passar per més de 15 espècies de peixos tòxics o altres criatures que comparteixen el seu hàbitat.

Aquesta estranya classe de pop es va descobrir a Indonèsia el 1998, i després d’uns mesos d’estudi, els biòlegs van quedar aclaparats en comprovar com el pop adoptava la forma i els moviments d’una serp marina, un peix lleó, peixos plans, estrelles de mar, crancs gegants, petxines de mar, ratlles, meduses, anemones de mar, o la galera. Una imitació molt real d’aquests habitants veïns de l’oceà. Hi ha animals capaços d’adoptar diferents aparences al llarg del seu cicle vital, o altres que tenen la capacitat de canviar de color. Però aquest és el primer animal conegut que és capaç d’adoptar i canviar a semblança entre fins a 15 espècies diferents.

Aquest pop normalment es troba a les desembocadures de rius o en plans sorrencs, en llocs de 2 a 12 m de profunditat, on hi ha una riquesa de infauna bentònica amb alta activitat de cucs, equinoderms, crustacis i peixos. Una característica a ressaltar sobre el pop imitador és que pot realitzar el canvi d’aparença sense necessitat que estigui present a l’entorn l’animal al qual vol assemblar-se.

Deixa un comentari