//El mico manetes

El mico manetes

per | 2019-08-29 20:41:0029/08/2019 20:41 | 0 comentaris
Col·laboradora

Hi ha un animal del zodíac xinès per a cada any, per a cada mes, per a cada dia, per a cada hora i, així, fins l’infinit. A punt d’acabar el mes d’agost, parlem del personatge que el regeix, el mico (en xinès, shen).
S’associa als fruits i a la finalització, amb satisfacció, de les tasques del dia. Se li atribueixen qualitats com l’habilitat, tant manual com comunicativa, i la planificació.

A continuació us ofereixo una prosa breu per reflectir les seves característiques principals. Si heu nascut entre el 4 de febrer d’algun any atribuït al mico (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016) i el 4 de febrer de l’any següent, potser us hi sembleu una mica (però només això, una mica). Si no heu nascut en aquestes dates però us hi identifiqueu, potser teniu un mico regint l’hora, el dia o el mes (agost) del vostre naixement.

“S’ha passat el dia acabant les peces d’artesania de cuir que el gall vendrà a la fira de tardor. Com que, si fa no fa, tots som maldestres només que en matèries diferents, es pot afirmar sense menystenir-lo que el mico no té una ment privilegiada, ni una elegància innata, ni una força poderosa, ni unes maneres exquisides, però, en canvi, compta amb un enginy i una habilitat manual extraordinaris.

I ara seu al porxo, satisfet de la fita assolida, tot imaginant el proper disseny que sorgirà de les seves mans prodigioses. Mentre un aire fresc, que enguany arriba abans d’hora, s’emporta les darreres espurnes de l’escalfor de l’estiu, visualitza patrons complexos i ja té ganes de posar-s’hi.

Ha quedat amb la serp per repassar la comptabilitat però no anirà pas a trobar-la perquè tot just remena de nou eines i peces al taller per fer ara una provatura ara una altra. Ja trobarà alguna excusa per a la seva amiga i l’amanirà amb paraules llamineres. No recorda que els ulls de la serp tot ho veuen.”

Deixa un comentari