14 C
Valls
Divendres, Febrer 28, 2020

El mico manetes

Hi ha un animal del zodíac xinès per a cada any, per a cada mes, per a cada dia, per a cada hora i, així, fins l’infinit. A punt d’acabar el mes d’agost, parlem del personatge que el regeix, el mico (en xinès, shen).
S’associa als fruits i a la finalització, amb satisfacció, de les tasques del dia. Se li atribueixen qualitats com l’habilitat, tant manual com comunicativa, i la planificació.

A continuació us ofereixo una prosa breu per reflectir les seves característiques principals. Si heu nascut entre el 4 de febrer d’algun any atribuït al mico (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016) i el 4 de febrer de l’any següent, potser us hi sembleu una mica (però només això, una mica). Si no heu nascut en aquestes dates però us hi identifiqueu, potser teniu un mico regint l’hora, el dia o el mes (agost) del vostre naixement.

“S’ha passat el dia acabant les peces d’artesania de cuir que el gall vendrà a la fira de tardor. Com que, si fa no fa, tots som maldestres només que en matèries diferents, es pot afirmar sense menystenir-lo que el mico no té una ment privilegiada, ni una elegància innata, ni una força poderosa, ni unes maneres exquisides, però, en canvi, compta amb un enginy i una habilitat manual extraordinaris.

I ara seu al porxo, satisfet de la fita assolida, tot imaginant el proper disseny que sorgirà de les seves mans prodigioses. Mentre un aire fresc, que enguany arriba abans d’hora, s’emporta les darreres espurnes de l’escalfor de l’estiu, visualitza patrons complexos i ja té ganes de posar-s’hi.

Ha quedat amb la serp per repassar la comptabilitat però no anirà pas a trobar-la perquè tot just remena de nou eines i peces al taller per fer ara una provatura ara una altra. Ja trobarà alguna excusa per a la seva amiga i l’amanirà amb paraules llamineres. No recorda que els ulls de la serp tot ho veuen.”

Montse Milian
Montse Milian
Col·laboradora

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

El Plaseqta preveu el confinament de la població davant els primers indicis d’accident greu a la petroquímica

El Govern recupera el Pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona (Plaseqta) i retorna al territori la gestió de les emergències químiques

Coneix els divuit actes pel 8-M a Valls

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, Valls comptarà amb varis actes organitzat per entitats i ajuntament de Valls.

‘La hija del ladrón’, protagonista al Convent de les Arts

La projecció serà aquest dissabte a les 7 de la tarda. Posteriorment hi haurà un col·loqui amb la directora i guionista de la pel·lícula

Dissenyen un model matemàtic que prediu el risc de nous contagis per coronavirus a l’Estat

Un grup d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de la Universitat de Saragossa ha desenvolupat un model matemàtic que permet fer prediccions del risc de nous casos de contagi per coronavirus

El CB Valls no vol sorpreses davant d’un equip en play-out

El CB Valls jugarà dissabte davant del Barberà per allargar la ratxa de victòries i seguir en plenes opcions de play-off d'ascens a LEB-2