//El gos casolà

El gos casolà

per | 2019-10-03 19:02:4203/10/2019 19:02 | 0 comentaris
Col·laboradora

A cada any, però també a cada mes, a cada dia, a cada hora, i així fins a l’infinit, hi correspon un animal dels dotze que conformen el zodíac xinès. Acabat de començar el mes d’octubre, és el torn del gos (en xinès, xu).

Es relaciona amb aquell moment del dia en què gairebé és de nit i es comença a tancar la casa. S’associa, per tant, a la seguretat que proporciona una llar i al suport de les persones que ens estimen.

Si heu nascut entre el 4 de febrer d’algun any atribuït a aquest animal (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018) i el 4 de febrer de l’any següent, potser us hi assembleu una mica (però només això, una mica). Si no heu nascut en aquestes dates però us hi identifiqueu, potser teniu un gos regint l’hora, el dia o el mes (octubre) del vostre naixement.
A continuació us descric, amb una prosa breu, la seva idiosincràsia.

“Diríeu que no fa res més que vigilar, atent, si s’acosta algun estrany quan els amos ja descansen. Diríeu que, com que al capvespre ja ha jugat amb la mainada, ara jeu, relaxat, albirant la llunyania.

Tanmateix, és en aquest moment, quan ja s’ha fet fosc, que també aprofita per revisar que ni el vent ni la pluja no s’escolin per cap esquerda i, sobretot, per admirar, des del pati de l’entrada, la seva caseta.

Orgullós de la seva propietat, espera que demà, de bon matí, el senyor conill el vingui a visitar per ensenyar-la-hi. Rumia quines millores hi pot fer per sentir-s’hi més a gust. Li plau fer reparacions.

Alguna cosa, al cel, però, el distreu de les seves cabòries. És el drac fastuós, que sobrevola la contrada. Ells dos no s’entenen gaire bé. El gos opina que el drac vesteix i es comporta de forma extravagant i que com a casa —i abillat de camperol— no s’està enlloc (i, si és pròpia, millor que millor).”

Deixa un comentari