//El camí cap al costat fosc

El camí cap al costat fosc

per | 2019-10-22 09:39:0022/10/2019 09:39 | 1 comentari
Col·laboradora

Escric aquest article el mateix dia que es fa pública la sentència contra les preses i els presos polítics, que Catalunya plora i que el temps acompanya amb un cel entelat i un plugim recalcitrant.

Moltes persones i institucions han publicat comunicats condemnant la manca de sentit democràtic de les institucions espanyoles. No es pot esperar menys en un país en què et poden caure entre un i tres anys per abús sexual, entre sis i dotze per violació, entre deu i quinze per homicidi i entre nou i tretze per manifestar-te pacíficament i voler escoltar la veu del poble a través d’unes urnes.

Avui he pogut constatar amb tristesa com hi ha gent que se’n fot, del patiment aliè. Dol de manera especial quan es tracta de persones que viuen a i de Catalunya, perquè de desagraïts el món n’és ple.

Dit això, ara no us penseu que em falta un bull si copio part del diàleg que el Yoda fa seu en una de les pel·lícules de la saga Star Wars: “La por és el camí cap al costat fosc. La por porta a la ira. La ira condueix a l’odi. L’odi porta al sofriment. Sento molta por en tu.”

Hi ha gent que em mira amb cara de perplexitat, talment com paladins de la recta moral, quan els dic que m’agrada aquesta sèrie de pel·lícules. Darrere de la trama d’aventures de ciència-ficció, hi rau un pou de saviesa. George Lucas va viure l’efervescència cultural a la Califòrnia dels anys setanta, quan les filosofies orientals es van donar a conèixer a l’engròs a Occident, i això s’hi fa palès. Hi està present a la forma de vida jedi i, sobretot, als ensenyaments que el Yoda transmet al jove Luke Skywalker.

Tot això ve a tomb perquè el més fàcil en aquests moments és caure en la por, la ira i l’odi. Tanmateix, això només condueix al sofriment. El veritable repte és no perdre la dignitat i no deixar-nos endur per la ràbia. Cal enviar llum a tothom. Tot sovint, els botxins són qui més la necessiten. No cal que els seguim al costat fosc. Prenguem com a exemple figures com Gandhi o Martin Luther King i seguim fent de la pau la nostra ensenya.

Un comentari

  1. Federico 22 Octubre 2019 en 18:51

    per manifestar-te pacíficament?? Al meu entendre el TS els ha condemnat per vulnerar les lleis democràtiques que ens hem donat, desobeir les sentències dels tribunals i malversació de cabals públics. La seva subjectiva interpretació de la sentència no aconseguirà confondre’ns.

Deixa un comentari