//Dia Internacional de Drets de les Dones

Dia Internacional de Drets de les Dones

per | 2019-03-07 23:55:0507/03/2019 23:55 | 0 comentaris

Aquest 8 de Març, Dia internacional de Drets de les Dones, la societat i la democràcia ens hi juguem molt. Estem vivint l’amenaça real cap a les polítiques feministes, tant en l’àmbit internacional (Trump, Putin, Bolsonaro…), com estatal i municipal, amb la irrupció de formacions polítiques absolutament reaccionàries i la radicalització dels partits de dretes, que recuperen els seus discursos més retrògrads i contraris als drets de les dones. Tot i així, també vivim amb esperança l’enfortiment del moviment feminista, amb la implicació copartícip de dones i homes que es rebel·len front el sistema patriarcal i exigeixen governs que donin respostes efectives als greus problemes que pateixen més de la meitat de la població. Val a dir que, des del juny passat, comptem amb un govern estatal que, recollint aquest esperit del 8-M, situa la igualtat com a eix transversal a l’agenda política.

Com a socialistes, estem compromeses i compromesos amb el canvi social que impulsa el feminisme. No podrà haver-hi veritable transformació si no es compta de manera essencial amb les dones, amb la seva participació i contribució. Per això, i amb la igualtat com a pilar, hem abanderat de la mà del moviment feminista totes les conquestes per a les dones. Amb orgull, hem de reivindicar que les dones només han avançat en drets amb governs liderats pel feminisme socialista, perquè sempre hem prioritzat la defensa dels drets de les dones per sobre de lluites de banderes identitàries i perquè som el partit dels “Fets, no només paraules”.

Com l’any passat, entitats feministes han promogut una vaga laboral, de cura, de consum i estudiantil a la qual han donat suport els dos sindicats majoritaris (UGT i CCOO) convocant aturades el dia 8 de març. Com a grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Valls i amb tots els nostres companys i companyes de partit arreu de l’Estat, ens sumem a la vaga per moltes raons:

Per la lluita contra la bretxa salarial, la precarietat i la discriminació en l’accés a l’ocupació i la promoció professional (perquè continua existint el sostre de vidre; la lluita contra la violència de gènere (152 dones assassinades a Catalunya des de 2003); perquè la conciliació continua tenint rostre de dona; perquè l’assetjament sexual i per a raó de sexe continua sent una de les formes més generalitzades de violència als centres de treball i alhora la forma més oculta; perquè les pensions de les dones són menors…

Per posar en valor el treball domèstic no remunerat, menyspreat pel sistema econòmic, i utilitzat per ocultar retallades de l’estat de benestar. També volem visibilitzar la manca de corresponsabilitat real a les tasques de cura i la necessitat vital de polítiques de coeducació i de foment de les noves masculinitats.

Per recordar a les empreses que han d’incloure la visió de gènere a totes les seves accions, des de la producció i les condicions laborals fins al màrqueting.

I, finalment, perquè la lluita feminista s’ha de fer en xarxa intergeneracional, implicant els i les joves. Per totes aquestes raons, perquè som dones, per les nostres filles, per les nostres mares i àvies, que van patir discriminació de tots tipus pel sol fet de pertànyer al gènere femení i perquè no hauria de ser necessari un dia destinat a reivindicar els drets de les dones, des de les persones que conformen el PSC a Valls donem total suport a la vaga d’aquest 8 de març.

Deixa un comentari