//Crisi climàtica

Crisi climàtica

per | 2019-12-04 20:05:4704/12/2019 20:05 | 0 comentaris

La crisi climàtica amenaça gairebé set-cents milions de persones que viuen properes a les costes. Una crisi provocada no tant per l’ésser humà, que hi té a veure en un percentatge més baix del que ens volen fer creure, tot perquè, com totes les coses, això del canvi climàtic mou molts milions i és, per desgràcia, un bon negoci per als que manipulen estadístiques, dades, programes i estudis.

La major part del problema del canvi climàtic és d’origen natural, tot i que nosaltres tinguem també a veure en la seva transformació. Això sí, som els que més contaminem. L’augment del nivell del mar s’està accelerant i creixerà 10 vegades més ràpid que el segle passat, i causarà anualment marees nocives a les costes que abans es produïen cada 100 anys.

La vida marina seguirà disminuint amb una caiguda del 24% del potencial màxim de captures pesqueres a causa de l’augment de les temperatures i de l’acidesa. Moltes glaceres perdran el 80% de la seva massa i alguns desapareixeran i causaran problemes de proveïment d’aigua en vastes regions.

La descongelació del permafrost i la fosa del gel marí podrien causar un escalfament addicional, i accelerar encara més el canvi climàtic. Estem als inicis d’un nou cicle natural, d’una nova era, on la Terra s’escalfarà molt més, per tornar a viure una possible glaciació, però tranquils que això segurament l’ésser humà ja no ho veurà, perquè com a espècie de ben segur que ja no existirà.

Deixa un comentari