//Trenca amb la idea de felicitat preestablerta

Trenca amb la idea de felicitat preestablerta

per | 2018-08-17 12:04:0817/08/2018 12:04 | 0 comentaris
RRHH i aprenent d’ésser humà

Estreno secció i agraeixo a l’equip d’El Vallenc l’oportunitat de poder col·laborar amb tots ells en aquest petit espai de caire setmanal on expressar sentiments i aspectes que, potser, en la nostra quotidianitat, passen desapercebuts. Ara bé, això no vol dir pas que no existeixin.

M’agradaria poder iniciar la present columna expressant quelcom bàsic i tòpic però d’una essència important: des de menuts ens instauren la idea de la necessitat —en majúscules!— de ser feliços i felices. De seguir uns patrons preestablerts per aquesta societat on cadascú juga un rol pragmàtic i mesurat: si ets home, has de mostrar-te viril, formar una família, ser el mascle alfa i no plorar pas (això és de persones febles). En contraposició, si ets una dona sembla que tinguis un doble hàndicap: adapta’t a una societat creada amb estructura masculina, forma la teva família, no mostris les teves facetes associades al gènere masculí i no et representis pas com un ésser dominant.

Potser en ple segle XXI n’hi ha prou. Ja siguis home o dona… trenca estereotips de gènere i, fins i tot, trenca amb la idea de felicitat preestablerta. Aquesta felicitat està absolutament idealitzada; no viurem pas en una pel·lícula de Disney en cap moment de la nostra vida però tampoc en una d’en Tarantino.

Així que et preguntaràs, doncs: què faig llavors? On soc?

Experimenta, crea, cerca’t, flueix. L’autoconeixement és la felicitat. Sense els petits buits humans i la cerca de l’hedonisme propi mai seríem nosaltres: éssers incomplets a la recerca de quelcom millor. Som perfectes en la nostra imperfecció, només ens cal acceptar-ho i encaixar les peces del puzle que conformen la nostra ment.

Sí, tu ets especial. Somriu i prova quelcom constructiu avui.

Deixa un comentari