//Alió, gent de poca devoció

Alió, gent de poca devoció

per | 2019-11-07 18:03:4507/11/2019 18:03 | 0 comentaris

Hi ha una petita llegenda que explica que la vila d’Alió té fama que els seus vilatans tenen poca de devoció pels sants, i perquè no són gaire religiosos han sorgit molts refranys i dites sobre la poca devoció del poble.

Expliquen que fa vora un segle una terrible sequera assetjava el llogaret d’Alió, i els vilatans es van encomanar a la imatge de la seva església per tal que els deslliurés d’aquella eixuta anyada, ja que veien una minsa collita dels fruits dels seus camps.

Van decidir els alionencs treure la imatge del seu sant de la capella per realitzar una processó pels carrers de la vila, en què li demanaren amb gran devoció i estimació que els alleugerés d’aquella terrible sequera amb una bona pluja, perquè les seves collites fossin més riques en fruits i els camps mes fèrtils per poder sembrar aquell any que se’ls presentava tan sec i difícil.
El sant va escoltar les pregàries dels vilatans, i als pocs dies va caure un gran xàfec a la vila que, per desgràcia, va destrossar i malmetre la poca collita que tenien.

Els alionencs, furiosos per les pèrdues que va ocasionar aquella gran pluja que va inundar els camps del terme, en van fer responsable el seu sant, i encegats pel mal causat, van agafar la imatge i la van llençar en una bassa del poble.

D’ençà d’aquest fet es van originar aquestes dites pels pobles veïns: “Alió, gent de poca devoció”, fent referència a la poca paciència que van tenir amb el sant, que volent ajudar els seus feligresos fent ploure al poble, va acabar enutjant-los amb la seva comesa.

Deixa un comentari