//Ajuntament, la casa de tots

Ajuntament, la casa de tots

per | 2019-02-08 11:35:4608/02/2019 11:35 | 0 comentaris
Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls

PRESSUPOST

Aquesta setmana hem presentat els pressupostos de l’Ajuntament de Valls per al 2019. El pressupost és l’eina de la qual disposem per aplicar les polítiques que portàvem al programa electoral i que ens serveixen també per donar compliment al compromís adoptat amb la ciutadania quan vam firmar l’acord de govern.

El pressupost d’aquest any segueix en la línia del que vàrem iniciar l’any 2015, és a dir: posar les persones al centre de les accions municipals. I això queda plasmat en les partides d’aquest pressupost: les més importants són les destinades a benestar social, ensenyament, acció cívica i joventut, a què destinem 2,8 milions d’euros; i les de foment d’ocupació, comerç i creixement econòmic, a què destinem 2,5 milions d’euros més. Aquests àmbits són fonamentals per garantir la qualitat de vida dels vallencs i de les vallenques i, alhora, incidir en l’ajuda a les persones que més ho necessiten (als col·lectius més vulnerables o a les persones amb risc d’exclusió social) per donar-los oportunitats i eines per progressar. M’agradaria destacar que aquestes partides s’han anat incrementant durant tota aquesta legislatura. En el cas de polítiques d’ocupació, s’ha doblat el pressupost i, en benestar social, ha augmentat un 35%. Podem estar contents perquè hem millorat l’atenció a les persones, no us sembla?

El pressupost d’enguany també inclou les inversions i programes que falten per poder acabar de donar compliment a l’acord de govern. Cal que sapigueu que fins ara ja hem complert el 75% de les propostes de govern. Espero que, ben aviat, en puguem fer un balanç públic per continuar, també, amb aquell compromís que ens va portar a entrar a l’Ajuntament amb força: la transparència en relatar les accions de govern i la proximitat amb la ciutadania.

 

ESCALF MUTU

I precisament per fomentar aquesta proximitat, abordem un tema prou important, el Reglament de participació ciutadana. Un document que ha de promoure i millorar la manera com els vallencs i les vallenques es relacionen amb l’Ajuntament, d’una manera més directa i propera. Per tant, el document té en compte els processos de presa de decisions, la fiscalització i el control de tot el que es fa des de l’Ajuntament, entre altres. Aquest punt és bàsic si volem potenciar la política participativa, allò que els tècnics anomenen governança però que no és res més que possibilitar que les decisions que ens afecten a tots i a totes les prenguem amb la participació de tothom que s’hi vulgui implicar i, en definitiva, fent bona la frase que l’Ajuntament és la casa de tots. Si ens en sentim partícips, també ens en sentim corresponsables. I aquest binomi ciutadania-govern és el millor per aconseguir prendre les millors decisions per al futur de Valls com a mirall de la República que volem.

 

OPINA

Precisament, aquest futur volem dissenyar-lo de forma eficient, amb força, projecció i il·lusió. Necessitem saber quin és el batec de la ciutat, prendre-li el pols per tal que aquest projecte de futur sigui el que Valls necessita, però, sobretot, el que els vallencs i les vallenques volen que sigui o, millor dit, esperen que sigui. Per això, ERC Valls hem posat en marxa un seguit de trobades sectorials per parlar amb la ciutadania, amb una actitud d’escolta activa i de proximitat. Perquè volem construir un projecte que sigui capaç de seduir-nos a tots. Perquè una ciutat que sedueix és aquella que no et pots perdre, aquella que quan hi passes a prop hi has de fer parada, o de la qual no vols marxar. Tenim a les nostres mans la possibilitat d’aconseguir un nou projecte de ciutat i cal que tothom hi pugui dir la seva i trobi, en aquest projecte de futur, una petita part de les seves il·lusions, projectes o anhels de futur. Perquè la ciutat és de totes i de tots i per a totes i tots. Us animem a construir junts aquest futur que volem per a Valls, ajudeu-nos a fer realitat un projecte de ciutat que sedueixi tothom.

Deixa un comentari