14 C
Valls
Divendres, Febrer 28, 2020

A peu de carrer. Valls al 100%

L’Ajuntament ha aprovat aquesta setmana la reforma de la rambla central del passeig Tarradellas del Fornàs, una actuació més de totes les que s’estan duent a terme a la ciutat i als diferents barris per millorar l’estat de la via pública.

Aquesta última setmana l’Ajuntament ha aprovat la reforma urbanística de la rambla central del passeig President Tarradellas, al barri del Fornàs i un dels accessos principals de la ciutat. El projecte s’ha aprovat inicialment, després d’haver establert amb l’Associació de Veïns què havia d’incloure la reforma d’aquesta rambla, la via més important del barri, amb gairebé mig quilòmetre de longitud i que uneix espais com la comissaria dels Mossos d’Esquadra, la zona d’esports urbans i totes les instal·lacions del Complex Esportiu el Fornàs. En aquest sentit, cal agrair, en primer lloc, el diàleg amb tots els responsables de la junta de l’Associació —pel treball que tots aquests anys hem anat fent plegats i pel seu esperit constructiu— i, alhora, convidar a tots a consultar el projecte, que a hores d’ara es troba en exposició pública, per introduir-hi totes les millores.

A grans trets, hem volgut que la futura rambla central del passeig Tarradellas sigui més agradable, guanyi en ombra i es converteixi en un veritable espai de passeig i punt de trobada dels veïns. Una rambla més enjardinada, amb arbres més atapeïts que facin ombra a la part central i l’eliminació de barreres arquitectòniques en els passos de vianants, són algunes de les millores que contempla el projecte.

L’actuació, que s’executarà per fases, forma part d’altres actuacions al mateix barri, entre elles la millora i modernització de tot l’enllumenat, una important inversió que permetrà augmentar la sensació d’il·luminació a tots els carrers i espais del Fornàs i també reduir el consum energètic d’una manera molt important.

Però no és només al Fornàs on s’estan desenvolupant projectes de millora dels nostres carrers i places. Hem modernitzat l’enllumenat a diversos barris, els darrers a les Vivendes de la Colla Vella i la Candela. Continuen els treballs a carrer de la Cort i Pati i també està previst renovar l’enllumenat a tota la carretera del Pla i al passeig de l’Estació entre d’altres. S’està efectuant la reforma integral de la carretera del Pla, entre les places de la Font de la Manxa i de la Creu, i ben aviat, aquest mateix estiu, s’iniciarà la fase corresponent al passeig dels Caputxins i a tots els carrers perpendiculars. S’han executat millores de la xarxa de col·lectors i ferm als barris de les Cases Verdes o Nou Miramar, en concret al carrer Segrià. A Sant Josep Obrer, s’han programat les obres d’asfaltatge dels carrers Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, així com millores del ferm a Creu de Cames, al barri de la Fraternal, o als carrers del Teatre, Pere Català i Pic, zona Balmes i carrers de l’entorn . I pel que fa a la millora de parcs, ja s’han millorat les zones de joc infantil del Fornàs i ben aviat s’actuarà al Vilar i a la plaça del Quarter, així com al parc i al llac del Mas Miquel.

Aquestes, però, són només algunes de les obres, d’acord amb la planificació amb què s’ha estat treballant sempre des de via pública, establint les prioritats amb les mateixes associacions i entitats veïnals perquè, en definitiva, són els veïns i veïnes els que més coneixen la realitat i les problemàtiques a resoldre. En tots aquests anys, centenars i centenars d’actuacions a tots i cadascun dels barris i zones de Valls.

Ens uneix l’objectiu de fer una ciutat millor, amb més qualitat de vida i benestar. En aquest sentit, l’estat dels carrers és i ha de ser sempre una prioritat. La neteja viària, la jardineria, l’enllumenat, ferm i voreres; garantint la mobilitat i eliminant barreres arquitectòniques; assegurant uns serveis públics d’aigua, llum, clavegueram i un servei de recollida d’escombraries de màxima qualitat; amb uns parcs i places per passejar, com a punt de trobada ciutadà. Fent, en definitiva, una ciutat per viure-hi, per gaudir-la, que faci goig, des del centre fins a tots i cadascun dels barris.

A peu de carrer i fent-ho junts. Per Valls al 100%.

Subscriu-te a la nostra newsletter

perquè estiguis actualitzat amb les últimes notícies

4 Comentaris

  1. Amb semble mal gastar els diners publics amb fer el passeig Tarradelles , cuan está amb bones condicions. Amb els diners publics , o sigui amb diners del poble de Valls, Es podria fer , o arreglar el SOCIO SANITARI , está amb unes condicions tercermundista, petit, la gent atapaida , com es pot, Ja que per desgracia hi pasa molta gent per recuperar-se de diverses dolencias. un 10 als SANITARIS QUE FAN UNA TASCA EXCEL.LENT.

    Val la pene ternir.lo en conte, ja que podriam nesecitar.lo tots.

  2. És una aberració i una vergonya, quan hi ha altres prioritats molt més urgents.Sobretot en aspectes socials. Quan tenim ,Pius Hospital, infraestructurat, mal finançat i mal dirigit. Un sociosanitari tercermundista i les residencies de la tercera edat obsoletes.

  3. Ho trobo una aberració, havent-hi tantes mancances socials. Tenim el Pius Hospital que ha deixat de ser ja fa temps, un hospital de referència. Tenim un sociosanitari tercermundista i unes residències geriàtriques obsoletes. Aquestes son les prioritats ineludibles.

  4. Per aquest Ajuntament, hi heu passat quasi bé tots: Socialistes, Convergents, ERC…N’hi ha hagut cap que es recordés del Grup Albada els ultims 40 anys?. Vergonyos!!

Deixa una resposta

Introduïu el vostre comentari
Siusplau entra el teu nom aquí

Més articles de l'autor

Últimes notícies

S’invertirà 5,4 MEUR en la renovació de la meitat de la flota de vehicles dels Agents Rurals

El Govern de la Generalitat invertirà 5,4 MEUR en la renovació de la meitat de la flota de vehicles dels Agents Rurals.

Nova moció de censura a l’Ajuntament de Cabra del Camp

L'oposició de Cabra del Camp ha presentat avui 28 de febrer una moció de censura i es proposa com a nou alcalde a Javier Romero Aznar de Caminem Tots Junts

El Plaseqta preveu el confinament de la població davant els primers indicis d’accident greu a la petroquímica

El Govern recupera el Pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona (Plaseqta) i retorna al territori la gestió de les emergències químiques

Coneix els divuit actes pel 8-M a Valls

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, Valls comptarà amb varis actes organitzat per entitats i ajuntament de Valls.

‘La hija del ladrón’, protagonista al Convent de les Arts

La projecció serà aquest dissabte a les 7 de la tarda. Posteriorment hi haurà un col·loqui amb la directora i guionista de la pel·lícula