Un gol per la igualtat és el primer llibre de futbol femení editat en català, un llibre dedicat exclusivament perquè el lector s’endinsi a conèixer el futbol femení en el seu estat més pur, farcit d’històries reals de professionals i no professionals que viuen de més a prop aquest esport.

El llibre, que va ser publicat a mitjan any 2017, compta amb el suport de la Federació Catalana de Futbol i ha estat escrit pel periodista Francesc Fàbregas i l’entrenador Ivet Martínez.

L’objectiu del llibre no és cap altre que donar a conèixer les desigualtats que pateix tot el futbol femení independentment de la categoria o estatus, i així poder oferir una altra perspectiva d’un esport que està en alça però que avui encara és molt castigat per la desigualtat. En el decurs del llibre, el lector podrà veure de quines formes el futbol femení encara està a anys llum del seu homòleg masculí.

Vero Boquete, Alèxia Putelles, Marta Torrejón, Paula Nicart, Cristian Toro i Paola Soldevila, entre molts altres, són alguns dels molts protagonistes que impacten amb les seves narracions explicant per primer cop les seves vivències en un llibre que pretén trencar una llança a favor de la igualtat en el futbol.

Per Sant Jordi, regala el llibre Un gol per la igualtat, que es pot adquirir per internet a la web www.ungolperlaigualtat.com, o també a les dependències del setmanari El Vallenc de Valls.

Un bon moment per regalar un llibre a aquelles persones immerses en el futbol femení, o a qualsevol aficionat a l’esport, que li pot servir per conèixer una mica més la situació d’aquest esport en l’àmbit femení.