//El Pla de Santa Maria es prepara per viure el Trofeu de Grups Xous

El Pla de Santa Maria es prepara per viure el Trofeu de Grups Xous

Hi haurà diferents categories per mesclar la competitivitat amb l’exhibició i el gaudi del patinatge

per | 2018-03-16 19:00:3316/03/2018 19:00 | 0 comentaris

Els pròxims 17 i 18 de març arriba al Pla de Santa Maria una nova edició del Trofeu Grups Xou, que enguany arriba a la seva dotzena edición.

La previsió és que al Trofeu es reuneixin uns 300 patinadors i que hi passin entre els dos dies més de 1.200 persones de públic.

La voluntat d’aquest torneig és la de permetre a tots els clubs de la província poder participar en una competició de xous per gaudir del patinatge de conjunts més enllà dels festivals i de manera competitiva. És per això que molts clubs petits que no disposen d’un grup determinat de patinadors amb uns grups d’edats concrets venen al Pla a gaudir d’aquest trofeu, que no es basa en la normativa de la Federació.

El Trofeu del Pla està dividit en dues categories o modalitats. La categoria A, que es regeix per les normatives de la Federació Catalana de Patinatge. Els grups que participen en aquesta categoria són els que opten a classificar-se per a la Copa Catalana de Grups Xou. En la categoria B poden participar-hi tots aquells grups que ho desitgin encara que per l’edat o nombre de participants no estiguin dins de cap normativa federativa. No hi ha límits quant al nombre de patinadors ni les seves edats. La finalitat d’aquesta nova categoria és iniciar i animar els patinadors i clubs a participar en una competició de xous i gaudir del patinatge de conjunts.

Categoria màster
Una altra de les singularitats del Trofeu és l’existència de la categoria Màsters, adreçada a expatinadors i nous patinadors de més edat (de 20 i molts a més de 50 anys). El Pla novament ha estat pioner a Catalunya i a Espanya amb la creació d’aquesta nova modalitat l’any 2014. Actualment aquesta modalitat de xous màsters està reconeguda dins la Federació Catalana de Patinatge i participa en la Copa Catalana de Grups Xou.

Deixa un comentari