Els pròxims 17 i 18 de març arriba al Pla de Santa Maria una nova edició del Trofeu Grups Xou, que enguany arriba a la seva dotzena edición.

La previsió és que al Trofeu es reuneixin uns 300 patinadors i que hi passin entre els dos dies més de 1.200 persones de públic.

La voluntat d’aquest torneig és la de permetre a tots els clubs de la província poder participar en una competició de xous per gaudir del patinatge de conjunts més enllà dels festivals i de manera competitiva. És per això que molts clubs petits que no disposen d’un grup determinat de patinadors amb uns grups d’edats concrets venen al Pla a gaudir d’aquest trofeu, que no es basa en la normativa de la Federació.

El Trofeu del Pla està dividit en dues categories o modalitats. La categoria A, que es regeix per les normatives de la Federació Catalana de Patinatge. Els grups que participen en aquesta categoria són els que opten a classificar-se per a la Copa Catalana de Grups Xou. En la categoria B poden participar-hi tots aquells grups que ho desitgin encara que per l’edat o nombre de participants no estiguin dins de cap normativa federativa. No hi ha límits quant al nombre de patinadors ni les seves edats. La finalitat d’aquesta nova categoria és iniciar i animar els patinadors i clubs a participar en una competició de xous i gaudir del patinatge de conjunts.

Categoria màster
Una altra de les singularitats del Trofeu és l’existència de la categoria Màsters, adreçada a expatinadors i nous patinadors de més edat (de 20 i molts a més de 50 anys). El Pla novament ha estat pioner a Catalunya i a Espanya amb la creació d’aquesta nova modalitat l’any 2014. Actualment aquesta modalitat de xous màsters està reconeguda dins la Federació Catalana de Patinatge i participa en la Copa Catalana de Grups Xou.