El Club Bàsquet Valls fa un pas endavant en la formació dels seus jugadors base i aquest dimarts, 5 de setembre al vespre, ha presentat un projecte esportiu i formatiu en què fa anys que treballa i que pretén ser pioner a la demarcació de Tarragona.

Es tracta de l’Acadèmia de Bàsquet del Club Bàsquet Valls, amb la qual es vol ser un referent en l’ensenyament del bàsquet formatiu a tot Catalunya, en una tasca de treball conjunt amb les AMPA i les escoles per tal de proveir el nivell més alt de serveis en la formació integral de jugadors, monitors i entrenadors.

L’Acadèmia de Bàsquet té com a objectiu millorar el desenvolupament dels jugadors des de categoria aleví (5è i 6è de primària), i cerca ser un pas intermedi del bàsquet escolar al bàsquet de club. Es tractaria d’una transició en què el club dota els jugadors i jugadores de totes les infraestructures i serveis necessaris per gaudir d’un bàsquet formatiu de nivell superior, vinculat directament al club.

Enguany arrencarà amb un total de set equips i comptarà amb catorze entrenadors. No només està enfocat als jugadors sinó també a la formació de monitors com a futurs entrenadors, i és un projecte formatiu que vol estar integrat amb la ciutat, l’Alt Camp, alineat amb les escoles i AMPA i que vol també sortir de la comarca i arribar a altres indrets de la demarcació tarragonina. El projecte compta amb el suport del Patronat d’Esports, el Consell Esportiu de l’Alt Camp, l’IES Jaume Huguet i la Federació Catalana de Bàsquet.

Quant a l’organització, Joan Carles Sanz serà el director de l’Escola de Bàsquet, mentre que Francesc Canals assumirà el càrrec de director tècnic. Fins ara el director de l’Escola de Bàsquet era Marc Guasch, relleu que agafarà Canals. En declaracions a elvallenc.cat, José Luis Vicente, president del CB Valls, explica: “Marc Guasch, que era el director de l’Escola de Bàsquet, ha iniciat un nou projecte, i treballarà a l’Acadèmia i al club, però ja no ho farà com a director de l’Escola, sinóamb unes altres responsabilitats. Des del club li volem agrair el gran treball que ha fet amb el projecte de l’Escola de Bàsquet i que continuarà fent a partir d’ara a la nostra entitat.”