//Sara Catalán: “Només l’Atlètic aposta pel futbol femení a la comarca”

Sara Catalán: “Només l’Atlètic aposta pel futbol femení a la comarca”

per | 2018-11-06 09:51:5006/11/2018 09:51 | 0 comentaris

La coordinadora dels equips femenins de l’Atlètic de Valls, Sara Catalán, ens parla de la nova temporada dels tres equips de la secció femenina del club.

 

Comenceu la novena temporada del projecte femení a l’Atlètic de Valls. Com s’encara?

Més o menys com els últims anys, amb tres equips femenins: el sènior, cadet i infantil, els tres de futbol 7. Ara, com que portem uns anys, la idea és que els equips es facin a les categories on juguen, que ja no es tracti d’adaptació sinó de competir.

 

Encara sou l’únic club a la comarca que aposta pel futbol femení. Com valoreu aquest fet?

Mirant per nosaltres és positiu, perquè nosaltres seguim i aguantem i apostem pel futbol femení, però per altra banda és negatiu perquè amb tots els clubs que hi ha a la comarca i que ningú aposti pel femení… Potser d’hi aposta, però si no hi ha femení no passa res.

 

Quantes jugadores teniu aquesta temporada?

Tenim 36 jugadores, una xifra molt similar a altres anys.

 

Costa créixer i trobar més jugadores?

Costa moltíssim, i més a Valls, perquè la gent que és de fora té Tarragona i Reus, que són a prop, i marxen cap allà, on hi ha diferents equips. Perquè vinguin a l’Atlètic, han de ser de Valls o dels pobles del voltant, i és difícil. Trobar noies petites que tinguin clar que volen jugar a futbol costa, tot i que cada cop n’hi ha moltes més.

 

Encara hi ha tòpics quan una noia vol jugar a futbol?

Sí, encara n’hi ha, tot i que és cert que cada cop menys.

 

Un deute pendent del femení de l’Atlètic és fer futbol 11?

Sí. De fet encara ho volem fer. Ho intentem, però que vingui és difícil i es necessiten 20 jugadores per fer un equip de futbol 11. Al sènior ara mateix som 12 jugadores.

 

Hi han molts canvis respecte a l’any passat al primer equip?

Tenim tres o quatre jugadores noves. La Marina ha tornat, mentre que tenim tres joves jugadores noves: la Yanira, la Charlotte i la Paula. La resta són les mateixes. Hem tingut un parell de baixes.

 

Quin és l’objectiu del sènior en l’àmbit esportiu?

Després d’aquestes últimes temporades quedant entre els tres o cinc primers, l’objectiu seria guanyar la lliga. Hi ha tres o quatre equips que són més forts, i la resta estan a un nivell similar. El Reus i el Tarraco serien dos dels rivals més forts.

 

La temporada ja ha començat per als tres equips. Com es valoren els primers resultats?

Les de l’infantil, que són molt noves, els dos primers partits van jugar contra els rivals més forts i les van golejar, però la setmana passada van aconseguir guanyar al camp de l’AEM Lleida i estan fent progressos ràpids. Al cadet li va costar entrar a la competició i els resultats no han estat gaire bons, però sabem que aniran progressant, i quant al sènior, els dos primers partits no ens han acabat d’acompanyar però anirem creixent. És un equip que sempre va de menys a més.

 

I per acabar, creieu que funciona el projecte Orgullosa de la Federació Catalana de Futbol?

Sí. Per a nosaltres és positiu. Que es parli del futbol femení sempre és bo. La Federació dona un cop de mà amb subvencions, publicitat i altres. Amb aquest projecte s’han aconseguit crear bastants equips nous a la demarcació com la Selva i Mont-roig, entre altres, i després amb les petites també s’han aconseguit fer equips nous.

Deixa un comentari