//Maria Rodés: “Una ajuda sempre et motiva a seguir produint”

Maria Rodés: “Una ajuda sempre et motiva a seguir produint”

per | 2018-05-04 11:59:3404/05/2018 11:59 | 0 comentaris

La cantant i compositora Maria Rodés (Barcelona, 1986) actuarà demà, dissabte, al Teatre Principal de Valls, on presentarà el seu disc ‘Eclíptica’ per primera vegada a les comarques Tarragonines. Un disc amb sonoritats empeltades d’aromes de grups com Love of Lesbian, Sidonie, Standstil o The New Raemon.

Per què el seu darrer treball discogràfic, ‘Eclíptica’, està inspirat en la figura de Lluís Rodés, astrònom, meteoròleg i director de l’Observatori de l’Ebre?
En primer lloc perquè és el meu tiet besavi. Vaig saber d’ell quan era molt petita gràcies a les històries que lògicament explica la família. Fou un astrònom molt reconegut al seu moment. Vaig fer una residència l’any 2012 en què a canvi de rebre unes classes d’astronomia, jo els oferia un concert inspirat una mica en el que vaig aprendre allà. Això fou a l’observatori de Castelltallat (Barcelona). L’astrònom que hi havia a Castelltallat m’havia assegurat que era seguidor de Lluís Rodés. La residència es deia Eclíptica, que és com ara es diu el nou disc. Aleshores vaig decidir fer un disc inspirat en aquest senyor. La seva història també fou molt guapa. Va viure la guerra civil, a la batalla de l’Ebre, i va escriure un diari amb les batalles que van tenir lloc, i que vaig llegir. Als militars que venien a matar-lo, ell els parlava d’astronomia i li perdonaven la vida, el veien com un ésser inofensiu. Posteriorment vaig demanar una altra residència, l’any passat, a Balada, prop d’Amposta, on vaig començar a compondre el disc. Em va ajudar el diari que vaig llegir d’ell, coses que he anat investigant, un llibre que parlava d’ell i coses a l’Observatori de l’Ebre.

El disc s’inspira bé en Lluís Rodes?
Al disc no parlo literalment d’ell ni de la seva vida. N’he agafat idees i conceptes que em cridaven l’atenció. N’he fet un paral·lelisme amb la meva vida. Com a cantautora m’ha inspirat.

Que representa ser guardonada amb el prestigiós Premi Puig-Porret 2016 a la millor creació musical?
Va ser un suport a la meva carrera artística, sobretot en aquest inici, quan costa tant tirar del carro econòmicament parlant, en una cursa que no és gens fàcil. A vegades és bo tenir un suport, i tenir una ajuda en aquest sentit et motiva a seguint produint.

És important aquest premi?
Sí, és un impuls per seguir produint el projecte.

L’estrena del disc i el concert va tenir lloc al darrer Mercat de Música Viva de Vic. Com fou l’acceptació per part del públic?
Sí. Era el primer concert, i sempre estàs més nerviós de l’habitual, a més amb grup i disc nou i primera vegada que hi tocava. Hi havia un punt de nervi. En aquest sentit, sí que vaig estar contenta davant del que era una primera prova per a tothom.

Demà, dissabte, arribes a Valls. Hi haurà menys nervis?

Ara ja haurem trencat el gel i estarem més tranquils.

Així que assistirem a un bon concert?

Espero que sí.

Havies estat mai a Valls?
Sí, però no recordo on vam tocar. Era una sala com de tipus discoteca.

La teva trajectòria musical va venir de la mà d’Andy Poole?
Amb ell vam formar el primer grup, Oníric, amb l’edició d’un sol disc i una breu gira. El següent ja el vaig fer en solitari.

A partir d’aquí, com ha estat la seva trajectòria?
He anat traient discos i fent gires a través d’aquests treballs discogràfics. Eclíptica ha estat el quart disc.

Teniu en preparació altres treballs?
Primer hem de veure com va aquest, que sortirà el 18 de maig, i més endavant ja parlarem d’altres treballs que encara falten per definir. De moment, tenim un petit acústic a Roda de Ter, el dia 12 de maig, i un concert a Salamanca, el 16 de maig.

‘Eclíptica’ és un concert per a les properes festes majors?
Per què no. Tot és adaptable.

Deixa un comentari